ANNONSE

ARKIVFOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Avlyser laksefestival - men tilbyr gratis fiske for eikværingene

Den tradisjonelle laksefestivalen er droppet som følge av corona-situasjonen. I stedet blir det nå åpnet for gratis laksefiske for alle som bor i Øvre Eiker.


Roy Hansen

 30.07.20, kl. 10:54
 02.08.20, kl. 20:22


ANNONSE
ANNONSE

 

HOKKSUND: Årets By- og Laksefestival blir langt fra det har vært tidligere år. Som kjent vil bykampen komme til alle bydelene, men selve laksefisket er avlyst. Trøsten er at de som bor i Øvre Eiker kan fiske gratis førstkommende lørdag, skriver Eikernytt.no.

Hokksund Camping, Hellefossen Elveeierlag og Østsiden Jeger- og Fiskerforening tok litt tidligere i sommer en avgjørelse om å droppe den tradisjonelle laksefestivalen på grunn av situasjonen med covid-19 i Norge.

Den skulle normalt blitt avholdt førstkommende lørdag - altså én uke før 59 grader nord - slik det var i fjor. I stedet for laksefiskekonkurranse blir det nå åpnet for gratis fiske for alle som bor i Øvre Eiker.

Lørdag 1. august fra kl. 08.00 - 18.00 kan du fiske gratis på gul sone, blå sone øst, blå sone vest og kultiverings-sonen (Midtskjæret er ikke med).

Oppfordrer alle til å prøve seg

Arrangørene oppfordrer alle til å ta en tur i elven og prøv seg som laksefiskere. De kommer til å ha ekstra vakter langs elva for å bistå hvis du lurer på noe.

Får du fangst, bør du melde den inn til Østsiden Jeger og Fiskerforening, og du er med i trekningen av en premie.

Det eneste du må gjøre, er og desinfisere utstyret som du har benyttet etter endt fiske. Desinfiserings-stasjoner finner du på Hokksund Camping og på klubbhuset i Gamle-Hokksund.

NB! De som har hel- og halvårskort i elva, kan ikke delta på denne dagen.

img2507_34546.jpgSTORE OG SMÅ: Her fra Hokksund Camping, under en tidligere laksefestival. (ARKIVFOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE