ANNONSE

FOLKEHAV: Globusfestivalen har samlet 20.000 mennesker på liten plass i løpet av få timer.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Avlyser Globusfestivalen på Strømsø Torg

Globusfestivalen i sin tradisjonelle form blir ikke å se på Strømsø Torg 19. september i år som følge av corona-pandemien.


Alexander Jansen

 23.06.20, kl. 14:53
 06.07.20, kl. 23:43


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Dermed lider Globufestivalen samme skjebne som Elvefestivalen, som det også nå er klart at blir avlyst i sin helhet. Det bekrefter festivalsjef Louise Prestgard til DRM24.

- Utifra smittevernhensyn kan vi ikke gjennomføre festivalen i sin opprinnelige form. Hovedsakelig fordi det er et gratisarrangment hvor vi ikke har kontroll på folk som kommer og går, sier Prestgard. 

Globusfestivalen har samtlige år siden den første gang ble arrangert i 2015 vært en stor sukess, og har samlet inntil 20.000 mennesker på Strømsø Torg i løpet av seks timer en lørdag i midten av september. Årets utgave skulle blitt den femte i rekken.

- Det som kjennetegner Globusfestivalen er et mylrende liv og en herlig folkeansamlig med mat og sceneliv. Det vil per i dag ikke være tillatt, men uavhengig av om restriksjonene lettes er det ikke det noe vi tør å ta ansvaret for som arrangør, sier Prestgard.

Hun peker på store utfordringer knyttet til smittevern med køer og mathygiene. 

- Noe av det fine med Globufestivalen er at det er tett i tett med mennesker. Noen har også tidligere nesten synes det har vært for mye folk, og det har kommet mer for hvert eneste år, så dette ville uansett blitt veldig krevende for oss som arrangør, sier festivalsjefen.

_MG_4198_23456.jpgMATBODER: Her fra Globusfestivalen i fjor.

Planlegger alternativt opplegg

Helt avlyst kan det imidlertid hende at Globusfestivalen ikke blir. Byen vår Drammen og Drammen kommune jobber nå med å planlegge et opplegg hvor det arrangeres mindre tilstelninger rundt omkring ute i bydelene på samme dato.

- Når folk ikke kan komme til Globusfestivalen, tenker vi at Globusfestivalen kan komme til folket. Vi sonderer derfor terrenget nå i forhold til alternative løsninger, hvor planen er at vi skal være representert i alle bydeler fra Svelvik til gamle Nedre Eiker, sier Prestgard.

Programmet og hvordan det vil foregå, er imidlertid ikke landet endelig foreløpig.

LES OGSÅ: Godværsidyll og globus-glede fra topp til tå

SE VIDEO FRA GLOBUSFESTIVALEN I FJOR:


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE