ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: iSTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

Laveste smittetall på åtte uker i Drammen forrige uke

Smittetrenden går riktig vei. Åtte personer har fått påvist coronaviruset siste døgn.


Redaksjonen

 03.05.21, kl. 09:16
 04.05.21, kl. 21:29


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det opplyser Drammen kommune mandag morgen. Ifølge kommunen er det foreløpig ukjent smittevei for tre av tilfellene.

- Noe smittesporingsarbeid gjenstår rundt smittetilfellene som ikke har en kjent smittevei, opplyser kommunen.

- For tredje uke på rad har vi fått påvist færre enn ti tilfeller både lørdag og søndag. Dette er tall som rapporteres på søndagene og mandagene. Vi vet at både testtallene og smittetallene i helgene går noe ned. Derfor legger vi ikke all verdens vekt på tallene disse dagene, men heller på tallene for hele uker. Og de tallene er positive. I uka vi nettopp har avsluttet, hadde vi det laveste smittetallet på åtte uker, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

I uke 9 som var vinterferieuka, ble det påvist 54 nye smittetilfeller i Drammen kommune. Allerede uka etter traff den tredje smittebølgen kommunen, og tallene steg kraftig. I uke 10 ble det påvist 285 tilfeller, og uka etter steg tallet til 292 smittetilfeller. Det toppet seg i uke 12 med 352 tilfeller. Deretter har det ukentlige smittetallet sunket hver uke, i forrige uke ble det påvist 75 nye tilfeller i Drammen kommune.

- Dette bekrefter at vi har hatt en synkende smittetrend over lengre tid. Det er selvfølgelig veldig gledelig. Samtidig ligger vi fortsatt et godt stykke over det som var antall smittetilfeller før den tredje smittebølgen. Men det er ingen tvil om at det er mange som har gjort en stor innsats for å begrense smittespredningen og unngå smittefarlige situasjoner. Så vi er på god vei mot et enda lavere smittetrykk, men vi har altså fortsatt en jobb å gjøre, sier kommuneoverlegen.

Det ene smittetilfellet berører Galterud skole og medfører karantene for både elever og lærere. Ingen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner berøres av dagens smittetilfeller.

Øvre Eiker kommune melder at ingen nye coronatilfeller er registrert siste døgn.

LES OGSÅ: Åtte coronatilfeller i Drammen siste døgn


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE