ANNONSE

Arrestert rumener anmeldt for heleri - løslatt mot forelegg

De to rumenerne som ble pågrepet av politiet i byparken torsdag kveld er løslatt av politiet - en av dem er anmeldt for heleri. Frps innvandringspolitiske talsmann vil ha spaning på tiggermiljøet.


Alexander Jansen

 06.10.17, kl. 18:53
 15.10.17, kl. 13:11


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Saken er ferdig etterforsket, får DRM24 opplyst fra krimvakta ved politiet i Søndre Buskerud fredag ettermiddag.

Begge de to som var siktet i saken, er nå løslatt. Den mannlige parten uten straffereaksjoner, den kvinnelige parten anmeldt og ilagt et forelegg på 2.000 kroner for heleri.

Bakgrunnen er tyveri av en mobiltelefon fra byparken i Drammen torsdag kveld, hvor en kvinne med hjelp fra politiet fikk sporet sin savnede telefon til en av personene tilhørende rom-miljøet som har tilhold på stedet. 

I tillegg gjorde politiet beslag i pengepapirer som angivelig skulle dokumentere overføring av betydelige pengesummer i en av bilene tilhørende rumenerne. Dette har ikke politiet funnet grunn til å forfølge videre etter avhør i saken.

- Skalkeskjul for organisert kriminalitet

Jon Helgheim, tidligere gruppeleder for Fremskrittspartiet i Drammen, benyttet sin første dag på jobb som Frps innvandringspolitiske talsmann på Stortinget til å etterlyse flere tiltak fra politiet etter avsløringen torsdag. 

- Dessverre er nok også tiggermiljøet i Drammen bare et skalkeskjul for organisert kriminalitet. De forsøpler, stjeler og overfører store summer penger som stammer fra kriminalitet. Det må gjøres grep, uttaler Helgheim på sin Facebookprofil. 

- Hva konkret mener du må til? 

- Vi har jo et sett lover og regler som alle må forholde seg til og som politiet og kommunen må begynnne å håndheve. Det er mange ting man daglig kan kontrollere, og dermed får mulighet til å fjerne de som ikke forholder seg til regelverket, sier Helgheim

Helgheim mener det er mistenkelig at tiggerne overfører store pengesummer til utlandet.

-  Jeg etterlyser at politiet blir mer aktive og begynner å spane på et miljø det er god grunn til å tro at bedriver kriminalitet. Det finnes det mange eksempler på. Og dersom man blir tatt for kriminalitet, kan man utvises. Det virker ikke som politiet ønsker å komme til bunns i disse sakene, sier Helgheim. 

LES OGSÅ: To arrestert under politiaksjon mot rom-miljøet i byparken

KRITISK: Stortingsrepresentant Jon Helgheim (Frp) mener politiet har en altfor snill tilnærming til tiggermiljøene.

Ikke utvist

I mange tilfeller blir utenlandske statsborgere satt på neste fly ut av landet for mindre alvorlige forhold som naskeri og lignende. 

Hvorfor politiets utlendingsenhet i dette tilfellet ikke har gjort et utvisningvedtak kan ifølge politiet ha flere årsaker.

- Om man er en såkalt hurtigkandidat for utvisning har blant annet å gjøre med hvilken tilknytning man har og hvor lenge man har vært i landet. I tillegg er det ikke alle lovbrudd som omfattes av bestemmelsene for utvisning, opplyser jourhavende politiadvokat Jan Ivar Johansen til DRM24.

LES OGSÅ: Tatt for nasking av parfyme onsdag - uttransportert fredag


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE