ANNONSE

IMPONERT TSJEKKER: Salgsdirektør Lukas Honzak for Skoda i Norden var tydelig begeistret over det han så i Drammen, og overrekker her Wenche Albjerk en gave etter åpningstalen.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Innviet Skodas nye prestisjeanlegg i Drammen

Med fabrikkledelsen fra Tsjekkia på plass klippet ordføreren snoren for Albjerks nye storsatsing på Åssiden torsdag.


Alexander Jansen

 30.03.17, kl. 16:33
 12.04.17, kl. 11:59


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: For det er ikke småtterier Albjerk-konsernet har investert i på Åssiden. 

Med sine 5.700 kvadratmeter er storstuen Norges største enkeltstående Skoda-forhandler, og som seg hør og bør var det som kunne krype og gå av relevante personligheter i bilbransjen på plass for å overvære innvielsen. 

Imponerte representanter fra fabrikkledelsen i Tsjekka kunne se ordfører Tore Opdal Hansen og eier Wenche Albjerk klippe snoren for storsatsingen, som på kort tid er reist av Skanska på den gamle tomta til Glassmester Hans Torgersen - et lite steinkast unna der Albjerk etablerte seg i 1984, og i dag har bruktbilhall.

BILBYEN DRAMMEN: - Det er hyggelig å være tilstede på åpningen av et så flott anlegg, sa ordfører Tore Opdal Hansen og minnet om at det er ingen byer i Norge det ruller flere nye biler enn i Drammen. 

Pangstart for butikken

- Nå skal investeringen forvandles til lønnsom butikk, erklærte Wenche Albjerk fra podiet. 

Og den oppfordringen er salgskorpset, med to av landets mestselgende Skoda-selgere i spissen, allerede i ferd med å innfri.  

- Vi solgte den første bilen til en kunde som forvillet seg inn her allerede dagen før vi åpnet butikken, forteller nybakt daglig leder Svein Morten Bergh for Albjerk Bil Drammen.

Siden forhandleren åpnet dørene tidligere i mars har de hatt enormt med pågang fra interesserte kunder. 

- Folk er ivrige og vi har en jevn strøm hele dagen, forteller salgssjef Kristian Marheim.

LES OGSÅ: Enorm interesse for Skodas nye folke-SUV

TOPP MODERNE: Flott fasade hos Skoda på Åssiden, vegg-i-vegg med Audi-bygget som ble reist i 2001.

«Katedralen»

Og det er ingen tvil om at de ansatte hos gamle Opsahl Auto, som Skoda på Vitbank i Lier het før de ble Albjerk Bil Lier, har fått en helt ny arbeidshverdag. 

- Vi føler at vi beveger oss fra en koselig liten ferje i Lier til en supertanker på Åssiden. De ansatte kommer nærmest på jobb med ærefrykt. Det nye bygget har allerede fått det interne kallenavnet «katedralen» på grunn av akustikken, mens det gamle anlegget hadde tilnavnet pølsebua, forteller Bergh med glimt i øyet. 

Han roser Albjerk-familiens vilje til å satse på Skoda, og kaller det en investering for fremtiden. 

- Jeg føler at disse fasilitetene bidrar til å gjøre det mer attraktivt å kjøpe Skoda. Et moderne bygg som dette er mer tilpasset produktene og den utviklingen Skoda har hatt de siste årene, sier Wenche Albjerk til DRM24.

FRA LIER TIL DRAMMEN: Wenche Albjerk takket Drammen kommune, byggherre Skanska og arkitektene for godt samarbeid i forbindelse med byggingen av Skoda-bygget på Åssiden.

Alt-i-ett

I de nye lokalene er det så god plass at forhandleren nå har samlet alle funksjoner under samme tak. 

Bilsalg, verksted, delebutikk og klargjøring åpner for nye synergieffekter og en bedre kundeopplevelse.

- Et av de største konkurransefortrinnene våre vil fortsatt være god kapasitet for hurtig levering av bil fra bestilling, forteller Bergh. 

Hele toppetasjen er nemlig viet lagring og klargjøring av nye biler, med en av svært få topp moderne «bilheiser» i Norge. En heis som trolig vil gå i skytteltrafikk den nærmeste tiden. 

LES OGSÅ: Albjerk Bil med storutbygging på Åssiden

BLE HEDRET: Kåre Albjerk, som i sin tid grunnla Albjerk Bil i Tordenskiolds gate i 1973, kunne overvære siste tilskudd på livsverket sammen med kona Kathrine, og høstet applaus fra gjestene under innvielsen. 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE