ANNONSE

GLADE BRUKERE: Cecilie Bråthen og Janette Hoel fra lungekreftforeningen og gynkreftforeningen på åpningen av det nye venterommet.
FOTO: ELISABETH BOGSTAD/ DRM24

Sykehuset fikk nytt venterom til glede for kreftpasientene

Venterommet på onkologisk avdeling på Drammen sykehus fikk i helgen et realt ansiktsløft og et skikkelig kjøkken.


Elisabeth Bogstad

 25.09.17, kl. 11:15
 05.10.17, kl. 12:40


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er et år siden Cecilie Bråthen og Janette Hoel møttes for første gang. Begge som pasienter på et behandlingsenter, Cecilie fra onkologisk avdeling på Drammen sykehus.

Et av temaene de begge var opptatt og de kom i snakk om var hvor stusselig det var på venterommet på sykehuset i Drammen. De to damene visste imidlertid råd, og sponsorer som HTH Kjøkken i Drammen har nå gjort det mulig å innvie et splitter nytt venterom. 

«Vi kan jo gjøre noe med det selv», tenkte Janette. Og det har de altså gjort. Etter et år, med noen fysiske og helserelaterte hindringer på veien, kan de nå gi pasienter et nytt og fint rom å vente i. 

Ventedelen av rommet har fått nye stoler, bord og kunst på veggene. 

- Helt annen følelse

Etter en travel dugnadshelg med hjelp fra flere hold er nå et helt nytt kjøkkenområde satt opp.

I tillegg pryder nye møbler og kunst på veggene det moderniserte venterommet. Ifølge Bråthen og Hoel kan det ikke sammenlignes med hvordan det var før. 

- Det er bare en helt annen følelse når du kommer inn her nå. Til og med lyset er byttet ut og det gir deg en rolig og behagelig følelse, sier Hoel.

Før oppussingen i helgen (Foto: Cecilie Bråthen) 

Kjøkkenkroken etter oppussingen med nye benker og skap, samt kjøleskap.

Lokale firmaer stilte opp 

Den store åpningen ble selvfølgelig markert på sykehuset mandag morgen. Representanter fra sykehuset og forskjellige kreftforeninger var på plass, og det ble servert kaffe og kaker til de fremmøtte - og selvfølgelig de første pasientene som fikk gleden av å innvie det nye rommet. 

- Å se så fint! Den stygge veggen er borte, smilte en av pasientene da hun kom inn døra.

Noe som tyder på at oppussingen allerede er til stor glede for avdelingen. Bråthen og Hoel er frontpersoner for henholdsvis lungekreftforeningen og gynkreftforeningen, og midler fra begge foreningene er brukt for å ferdigstille prosjektet. Sponsorer var de imidlertid helt avhengige av.

- Vi ville holde oss til lokale forhandlere i området her i Drammen, men mange avslo tilbudet og var overhodet ikke interessert. Etter litt tid endte vi opp med å komme i kontakt med HTH Kjøkken og Raymond Kvistbråten Sollie, samt Flisekompaniet og RVS AS som mer enn gjerne ville hjelpe. Noe vi setter veldig pris på, forteller Bråthen. 

Det var selvfølgelig kake under åpningen.

Det koster ikke mye å hjelpe

For kjøkkenkjeden var det ikke vanskelig å si ja og med hjelp fra lageret i Danmark var de med på å realisere drømmen om det nye venterommet. Ikke minst på grunn av historien til de to damene bak det hele. 

- Vi i HTH var veldig positive til dette tiltaket. For oss var det ikke noe spørsmål om vi ville være med å bidra til en så flott sak, sier Sollie til DRM24. 

Han synes det er fantastisk at to som selv er og har vært pasienter i samme situasjon, tok tak i prosjektet og realiserte det for andre kreftsyke.

- Det går an for næringslivet å bidra med mer enn man gjør i dag til en god sak, sier Sollie.

DONERTE KJØKKEN: Daglig leder Raymond Kvistbråten Sollie fra HTH kjøkken.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE