ANNONSE

STOR STAS: Det nye kjempeklatrestativet på Åskollen skole var populært blant 1.-7.klassingene.
ALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

Åpnet Drammens siste, nye nærmiljøanlegg på Åskollen

I ti år har Drammen kommune oppgradert to skolegårder i året. Siste skole ut var Åskollen barneskole – åpningen ble til elevenes store glede feiret med is og lek.


Andrea Syversen

 08.10.19, kl. 07:38
 18.10.19, kl. 14:42


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Avtroppende drammensordfører Ordfører Tore Opdal Hansen hadde gleden av å åpne sitt siste nærmiljøanlegg mandag formiddag som en del av skolesatsingen i kommunen.

Og før elevene kunne teste det nye aktivitetsområdet, fortalte ordføreren om hvorfor kommunen har tro på at fysisk aktivitet både i skolehverdagen og på fritiden bidrar til bedre læring. 

- Vi er opptatt av at alle elever skal ha mulighet til å være fysisk aktive, både i og utenfor skoletiden. Det er vi sikre på at det nye nærmiljøanlegget bidrar til, sa Opdal Hansen.

IMG_5888.jpg
Barneskolen har totalt 485 elever, og det ble stor jubel når ordføreren «klippet snoren» til skolens nye lekeområde. Ulike huskestativ, tre mindre trampoliner, multisports-bane for ballaktiviteter og klatrestativ har elevene nå fått i skolegården.

IMG_5925.jpgÅPNET: Ordfører Opdal og Rektor ved skolen Lars Christian Gjøsæther er glade for at anlegget endelig står ferdig. Gjøsæther forteller at det er en fin satsning for bydelen

Ønsket Åskollen-preg

- Når alle har fått være med på å bestemme så er vi ganske sikre på at vi har fått et anlegg alle kan like, sa ordføreren videre.

Aktivitetsområdet var først ferdig på lørdag, og dermed hadde ingen rukket å teste det enda.

Elever, lærere og FAU har alle fått komme med innspill på hvordan de ønsket det nye nærmiljøanlegget. Et av ønskene var at det skulle være et Åskollen-preg på det hele. Dette har kommunen løst ved å bruke Glassverkets farger på bakkens gummidekke.

IMG_6008.jpg
- Frem til nå har anlegget vært kommunens, men nå er det deres! Dette anlegget har kostet fem millioner å bygge, så ta godt vare på det, lød det fra ordføreren

IMG_5957.jpg
IMG_5951.jpgSom takk for gaven fra kommunen danset elevene «BlimE»-dansen for ordføreren

IMG_6025.jpgSelv om gradestokken var på minussiden mandag formiddag hadde Opdal invitert Isbilen til åpningen

LES OGSÅ: Ett år etter rektor fikk telefonen, står elevenes nye millionanlegg klart


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE