ANNONSE

ASIATISK MED NY VRI: I de gamle lokalene etter kinarestauranten East Lake vis-a-vis rådhuset, serverer Nuna Farinha fra Portugal, Nguyet Thi fra Vietnam og daglig leder Phong Cao (t.h.) nå kvalitets-sushi.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Nytt sushikonsept satser friskt: - Tilbyr noe unikt

Sushigründer Phong Cao (40) skal åpne 13 sushirestauranter og flere utsalgssteder i 2021 – første by ut er Drammen.


Andrea Syversen

 28.04.21, kl. 20:57
 10.05.21, kl. 16:51


ANNONSE
ANNONSE

 

BRAGERNES: Phong vil gjøre det mulig å handle fersk sushi i dagligvarebutikken, og på veien dit har han åpnet sushirestauranten Baeng – Asian Kitchen & Bar i Drammen.

Restauranten åpnet for takeaway midt under coronapandemien i desember 2020, frem til logistikken på kjøkkenet var på plass. Nå har Phong seks ansatte, med på laget er flere anerkjente sushikokker. 

- I januar begynte vi med bordservering også. Vi fikk innvilget skjenkebevilgning og har bare fått gode tilbakemeldinger fra drammenserne på både matens kvalitet, servicen og restauranten, forteller Cao.

- Men vi har også blitt rammet av koronapandemien i form av nedstengninger og permitteringer. Det er en krevende situasjon med alle endringene for våre ansatte som gleder seg til å komme på jobb hver dag.

Pandemien skremmer allikevel ikke Phong fra å åpne flere restauranter. Allerede i juni/juli åpner han sushirestauranter i Bodø og i Mo i Rana.

- I løpet av året skal vi åpne restauranter i ti norske byer til. Vi er godt i gang men ønsker ikke å dele hvilke byer det gjelder enda, sier han hemmelighetsfullt.

_R2I9197_komp.jpgFOKUS PÅ KVALITET: - Sausen er hemmeligheten som gjør det hele unikt, skal vi tro sushi-gründeren. Her tilberedes en «Bang-roll» med sashimi-laks.

_R2I9206_komp.jpg

Satser på sushikonsept for dagligvarehandel

Men Cao stopper ikke der. Han vil også tilby befolkningen sushi med restaurantkvalitet i matbutikken.

- Mange av våre kunder handler dagligvarer mens de venter på at sushien skal bli ferdig, hvorfor ikke tilby sushi i dagligvarebutikken tenkte jeg da.

I løpet av det neste året skal konseptet «uSea Sushi» åpne som utsalgssteder i dagligvarebutikker i hele landet. 
Denne uken skal lokasjonene for utsalgsstedene bestemmes – men nøyaktig hvor i landet disse blir plassert vil ikke Phong røpe enda. Ønsket til sushigründeren er å ha åpnet de fleste utsalgsstedene innen utgangen av 2021.

- Drømmen om et slikt utsalgssted har vært der lenge, men konseptet er tidskrevende og krever nøye planlegging for at det skal bli en suksess. Jeg trengte nok det ekstra dyttet denne pandemien og tøffere tider både for psyken og økonomien har gitt meg.

- Barna og familien støtter meg og gir meg mye motivasjon, glede og inspirasjon. Jeg har vært langt nede, men nå begynner ting å falle på plass, forteller Cao optimistisk.

_R2I9222_komp.jpgMANGE JERN I ILDEN: 40 år gamle Phong Cao har mange prosjekter på gang i det som kan kalles en storstilt sushi-satsing over hele Norge.

Åpner sushi-akademi

Innen kort tid vil Phong også åpne et eget sushi-akademi for å lære opp kokkene som skal jobbe for sushigründeren. Menyen på sushi-restaurantene vil være lik landet over, utsalgsstedene i matbutikkene vil ha en enklere meny som ikke tar lenger enn 5-10 minutter å lage.

- Det er mange takeaway-steder som tilbyr sushi, jeg har blant annet smakt alt Drammen har å by på – men vi ønsker å tilby noe mer. I våre restauranter har vi høy kvalitet på maten, et hyggelig sted å spise – og ikke minst et sted å nyte alkohol til måltidet.

Phong ønsker et hyggelig og urbant utrykk på restaurantene sine og får gode tilbakemeldinger på dette. 

- Det er tydelig at slike spisesteder er noe kundene har savnet.

_A1I9174_komp.jpgNY INNREDNING: - Med unntak av graffitien på veggene har vi designet og innredet alt selv. Det har vært mye jobb, forteller Cao.

_R2I9211_komp.jpgVELBEKOMME: Bang Baeng – Asian Kitchen tar nå imot kunder for servering i restauranten, og håper flere finner turen hit fremover etter hvert som corona-restriksjonene lettes.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE