ANNONSE

ÅPNER DØRENE: Imam Avais Malik (t.v.) og Bakhtiar Rana fra Drammen Moské på Fjell.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Åpner moskéen for fredagsbønn etter ny corona-definisjon

Verken bønneteppe eller kirkebenker kunne defineres som fastmontert sete. Derfor får regjeringens nye definisjon «tilviste plasser» stor betydning kirker, moskeer og andre religiøse forsamlingslokaler.


Alexander Jansen

 19.02.21, kl. 21:02
 27.02.21, kl. 12:02


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det var i forbindelse med fredagens endringer i den nasjonale corona-forskriften at nyheten ble kjent. Dermed kan religiøse rom av ymse slag atter en gang fylles - så lenge de overholder andre corona-bestemmelser med tanke på antall, avstand osv.

Drammen Moské har ikke sovet i timen, og sendte fredag ettermiddag ut pressemelding: «Vi åpner for fredagsbønn, og digitale aktiviteter kan begrenses. Nå blir mange glade, nå møtes vi til bønn!»

- V
i har ventet i mange måneder for å kunne åpne moskeen for fredagsbønn og andre aktiviteter, forteller styreleder Sajid Mukhtar.

Får plass til 60 personer

Samtidig med at regelen om fastmonterte seter er endret til tilviste plasser, har imidlertid også myndighetene strammet inn antallsbegrensningene. Nå er det 100 og ikke 200 personer som gjelder på innendørs arrangementer, inntil videre.

- Vi skal i kveld regne på hvor mange kan møtes i våre lokaler med en meters distanse, forteller Mukhtar.

Lørdag forteller Mukhtar at man vil begrense antall personer til 60, etter å ha beregnet 1,5 meters avstand. Under normale forhold er lokalet godkjent for 300.

Han forteller at det digitale programmet som skal foregå lørdag kveld går som normalt, da regelendringen ikke trer i kraft før tirsdag. Da vil folk atter igjen kunne samles i moskeen.

- Smittevern vil fortsatt være høyt prioritert, vi skal fortsatt gjøre vår del av dugnaden. Vi skal ikke komme i en situasjon hvor vi covid-19 stenger igjen samfunnet, slår Mukhtar fast.

_A1I5732 (1).jpgMOSKÉ: Slik ser det ut innvendig i moskéen på Fjell. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

LES OGSÅ:Bruker sosiale medier når moskéen er corona-stengt


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE