ANNONSE

MEDITASJON: Å meditere er å bli bedre kjent med deg selv og de valgene vi tar i livet. 30. juli setter denne gjengen opp store telt i hagen og serverer thai-mat fra fire regioner, samt underholdning.
ALLE FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

Åpner buddhistisk tempel

Søndag 30. juli åpner noe så eksotisk som et buddhistisk tempel opp på Ullern i Hokksund.


Roy Hansen

 11.07.17, kl. 20:09
 22.07.17, kl. 09:00


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Bak står en thailandsk munk som eier av huset og medlem av styret Pia Nat Chuakaew fra Hokksund.

Hensikten er å lære alle som vil om buddhistisk meditasjon, skriver Eikernytt.no.

Åpen dag

Søndag 30. juli er det åpent hus i Ullernveien 13 i Hokksund. Da kan alle som vil komme for å se hva dette nye og heller eksotiske tilbudet går ut på.

Det blir underholdning med thailandsk sang og dans, samt servering av en rekke nasjonalretter fra smilets land.

Søndag er det også åpning av selve det buddhistiske tempelet og hit kommer syv munker fra Thailand for å utføre en seremoni. Det blir lunsj for gjestene og deretter tradisjonell underholdning der alle er velkomne.

Tre thaikvinner med store planer for et meditasjonssenter på Ullern i Hokksund. Fra venstre ser vi Nunnaphat, Chutimon og Pia Nat

Buddhismen i fokus

Vi er en gjeng jenter fra Thailand som ønsker å vise hva buddhismen stor for og ikke minst hva meditasjon kan gjøre for oss mennesker, sier Chutimon Matee.

Hun er søster til munken som er grunnlegger og en av talspersonene for tiltaket i Hokksund.

At det ble nettopp Hokksund som ble valgt som sted, forklarer hun med at dette er en rolig og fredelig plass og på Ullern kan de se ut over Eiker-bygdene med ro i sinnet.

Det meste går i engelsk når de forklarer hva de har av planer, men Pia snakker godt norsk og forklarer så godt hun kan. Det er derfor ingen betingelse at du behersker engelsk for å komme på den åpne kvelden hvor hele opplegget skal presenteres.

Phrakhu Suthamthawatchai (Khuba Chai) er grunnlegger av Abbot of Sanpong Temple.

Åpent for alle

Tilbudet er beregnet på alle som har interesse for meditasjon og gjerne med litt nysgjerrighet for hva buddhismen står for.

Men dette er altså ikke kun et religiøst opplegg. Siden Pia bor i huset vil det være romslige åpningstider for folk som ønsker å komme hit.

Det skal også arrangeres kurs i meditasjon på stedet og munker kommer med jevne mellomrom. Ellers er det jentene som er bosatt i området som vil ha disse kursene.

- Meditasjon er godt for kropp og sjel og du lærer deg bedre å kjenne på denne måten og reflekterer bedre på hva du gjør. Det styrker også minnet ditt, sier Nunnaphat.

Hun er en av de yngre i flokken med kvinner fra Thailand og forteller at de har gått på kurs for å lære mer om denne formen for meditasjon.

For disse kvinnene er buddhismen viktig, og en statue og et alter er satt opp i stua. Men det er meditasjon som det viktigste i denne sammenheng

LES OGSÅ: Thairestaurant trekker fulle hus på prøvesmaking


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE