ANNONSE

GIKK TIL VALG PÅ SKOLEMAT: Ap-ordfører Monica Myrvold Berg.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Stemte mot eget valgløfte: Gratis skolemat utsatt på ubestemt tid

Arbeiderpartiet vant valget med løfter om gratis skolemat i drammensskolen - nå er hele ordningen i det blå.


Alexander Jansen

 24.06.20, kl. 08:34
 02.07.20, kl. 21:09


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det var opprinnelig satt av 500.000 kroner til et prøveprosjekt, som blant annet skulle innføres på Brandenga skole fra 1. - 7. trinn. Målet var å få på plass dette i løpet av de første 100 dagene etter valget, før ordningen skulle rulles ut videre i drammensskolen.

Det skjedde ikke, og nå er prosjektet utsatt igjen som følge av corona-situasjonen, skriver Dagsavisen Fremtiden som først omtalte saken.

Forrige uke behandlet hovedutvalget for oppvekst og utdanning et forslag fra rådmannen om å utsette prosjektet på ubestemt tid grunnet koronaviruset. Her stemte Ap for - det vil si mot sitt eget valgløfte - og fikk flertall for det.

– I motsetning til Høyre mener vi at kommunen har et ansvar for den læringen elevene som går på skolen får, og uten mat lærer du dårligere. Derfor har vi høyere ambisjoner enn å si at foreldrene har ansvaret for at elevene får med seg mat på skolen, men vi skjønner at det er vanskelig å gjennomføre prosjektet slik situasjonen er nå, sa Aps Victoria Øverland under behandlingen av saken.

Rådmannen utrykte i sin anbefaling skepsis til hvorvidt prosjektet kan gjennomføres med eksisterende smittevern-veiledere for skolen. Høyre og Frp argumenterer fortsatt for at det er feil å bruke penger på ordningen, uavhengig av corona.

- I dag vet vi at 97 prosent har med seg mat på skolen, og lærerne vet hvilke barn som ikke har det. Vi mener at dette er feil prosjekt å bruke penger på, og foreslår å skrinlegge hele prosjektet. Som kommune har vi et ansvar for hva elevene lærer på skolen, og ikke hva de spiser. Der har foreldrene ansvaret sa Høyres Walid Gilani.

LES OGSÅ: Haaning med kraftsalve mot posisjonen: - Uten økonomisk kunnskap


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE