ANNONSE

I SIGET: Ordførerkandidat Monica Myrvold Berg i godt slag på Ap's valgvake på Folkets Hus.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Ap vant Nye Drammen: - Jeg er klar for å bli ordfører

Det ble uhyre jevnt mellom Høyre og Ap i Drammen, men Arbeiderpartiet tok til slutt en knapp seier med 26,2% foran Høyres 25,7%.


Alexander Jansen

 09.09.19, kl. 23:27
 20.09.19, kl. 16:51


ANNONSE
ANNONSE

 

SE ALLE DETALJENE OM VALGRESULTATET I DRAMMEN

DRAMMEN:
 Det viser fasiten når 100% av stemmene er opptalt like før midnatt:

Partifordelingen viser Ap 26,2% og Høyre 25,7% av stemmene i Nye Drammen. Tendensen var svært tydelig allerede i den første valgdagsmålingen, som viste dødt løp mellom Høyre og Ap.

Det innebærer en betydelig dreining i favør Arbeiderpartiet i Drammen etter kommunesammenslåingen, hvor Høyre i gamle Drammen kommune har vært klart største parti med resultater på 30-tallet ved de siste valgene. 

- Jeg er ikke veldig overrasket over dette ble en thriller, og jeg gleder meg over en bred fremgang blant alle de sosialistiske partiene vi ser på som naturlige samarbeidspartnere, sier Aps ordførerkandidat Monica Myrvold Berg til DRM24.

- Du er klar til å ta over ordførerkjedet?

- Jeg har vært klar hele tiden!

_MG_3412.jpgGOD STEMNING:
Til tross for et katastrofevalg på landsbasis, var stemning upåklagelig hos gruppeleder Eivind Knudsen og resten av gjengen på Ap's valgvake.

Behersket hos Høyre

Høyres ordførerkandidat Fredrik Haaning har hatt en nervepirrende kveld under valgvaken på et smekkfullt Picasso, og stemningen har vært spent og behersket. Haaning tror kommunesammenslåingen er årsaken til mye av tilbakegangen, i tillegg til nasjonale trender.

- Vi regnet med at det ville bli jevnt denne gangen, sier Haaning til DRM24.no.

Han anser imidlertid ikke slaget for tapt.

- Jeg ser for meg et bredt borgerlig flertall som inkluderer alle partier som ikke er til venstre i politikken, sier Haaning til DRM24.

_MG_3367.jpgSAMARBEID? Haaning i samtale med Frps 2.-kandidat Hilde Hovengen under valgvaken på Picasso.

_MG_3351.jpgHØYRE-NEDTUR: Alvoret er i ferd med å synke inn hos Høyres stortingsrepresentanter på valgvake hos Picasso.

Mellompartiene avgjør

Fremskrittspartiet står omtrent på stedet hvil som tredje største parti med 10,7%, MDG dobler seg fra forrige valg med 8,5%, Nei til Bomring gjør et kjempevalg med 7,7%, og Senterpartiet noterer seg fremgang også i Drammen med 8,0%. 

Og mens MDG og Nei til Bomring har antydet valg av side, kan Senterpartiet risikere å bli den store jokeren i Drammen. 

Samtidig åpner de fleste partiene opp for å snakke med alle i langt større grad enn hva som har vært holdningen under valgkampen. De eneste som synes å utelukke et samarbeid med hverandre er Nei Til Bomring og MDG. Både Arbeiderpartiet og Høyre åpner imidlertid for samarbeid med Nei til Bomring, Senterpartiet og MDG - og etter hva DRM24 har det vært skytteltrafikk med budbringere mellom de ulike valgvakene i løpet av kvelden. 

_MG_3393.jpgBEDRE ENN LANDSSNITTET: Frps Jon Helgheim og Lavrans Kierulf på Lauritz kunne glede seg over et betydelig bedre resultat enn landsgjennomsnittet.

Grønn jubel hos MDG

De som har aller størst grunn til å feire er trolig gjengen i Nei til Bomring på Kings Arms, og Miljøpartiet de Grønne på partikontoret i Konnerudgata. Der feiret Ståle Sørensen og kompani med grønne diskolys og høy sigarføring.

- Vi skal snakke med de partiene som er ansvarlige og finne en løsning, da vi har et ansvar for å styre byen. Men både sentrum-høyre og sentrum-venstre er innenfor rekkevidde, sier en blid Sørensen til DRM24.

DRM24.no kommer tilbake med mer fra valgvakene

_MG_3420.jpgFEIRET: MDG dobler sin representasjon i det nye kommunestyret etter et valg som er bedre enn landssnittet i Drammen.

_MG_3414.jpgINN I BYSTYRET: Harald Wessel-Berg, Anders Lunde og Robin Brekke Voss i Nei til Bomring kan glede seg over innflytelse på drammenspolitikken den neste fireårsperioden.

LES OGSÅ: Dødt løp mellom Høyre og Ap i Nye Drammen
LES OGSÅ:Valgkomiteen roser valgfunksjonærenes arbeid


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE