ANNONSE

BRANNFARLIG: At dette en gang var en radio, er ikke lett å se.
FOTO: OSLO BRANN- OG REDNINGSETAT

Politi og brannvesen advarer mot brannfarlig radio

DAB-radioen Pinell Go anslås å finnes i 10.000 norske hjem. Nå advarer produsenten, politi og brannvesen om den brannfarlige radioen.


Benedicte Haugaard

 10.10.18, kl. 19:36
 16.10.18, kl. 16:28


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Mandag rykket brannvesenet ut til en brannhendelse på Åssiden i Drammen der DAB-radioen fra Pinell var årsaken. Et raskt søk på Google viser flere branntilfeller der radioen er skyldig. Nå ber politiet folk slutte å bruke den.

- Vi anmoder alle som fortsatt har en slik radio om å slutte å bruke den, opplyser politiet i sør-øst på Twitter.

Tilbakekalt

Produsenten TT Micro tilbakekalte 50.000 DAB-radioer av typen Pinell Go og Pinell Go+ i 2015. To måneder etter tilbakekallingen var allerede 33.000 radioer levert inn.

Nå, tre år senere, anslår produsentene at det fortsatt finnes 10.000 radioer av den brannfarlige typen rundt i de norske hjem. Disse vil de ha levert inn.

- Vi har oppdaget en produksjonsfeil i batteriet på Pinell GO/GO+ som i sjeldne tilfeller kan forårsake overoppheting. For din sikkerhet tilbakekaller vi derfor alle GO/GO+ radioer som er solgt fra mai 2013 til september 2015.

- Vi ber deg om å trekke ut stikkontakten på din GO/GO+, slutte å bruke radioen og følge instruksjonene for tilbakelevering nedenfor. Du vil få din radio i retur med nytt batteri.

TRYGG VERSJON: Pinell tilbakekalte radioer av typen GO/GO+ som var solgt fra mai 2013 til september 2015 - på grunn av en produksjonsfeil i batteriet. De som er solgt senere skal være trygge, slik som denne som er merket med «2016 Battery». 2016 BATTERY: Radioen din er trygg dersom den har dette klistremerket bak. (FOTO: PRODUSENTEN)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE