ANNONSE

ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Aass om CO2-krisen: - Vi lever fra hånd til munn

Situasjonen rundt CO2-leveransene er fortsatt uavklart. Aass bryggeri kjører på sparebluss, og risikerer å måtte stenge ned produksjonen på nytt.


Alexander Jansen

 05.07.18, kl. 12:42
 19.07.18, kl. 12:44


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Etter at bryggeriet måtte stenge ned all produksjon av øl og brus forrige uke etter akutt CO2-mangel, har bryggeriet fått noen mindre leveranser til å holde liv i produksjonen denne uken.

- Vi produserer mindre enn normalt, og lever fra hånd til munn. Vi skulle ønske at vi hadde bedre forutsigbarhet, men situasjonen er fortsatt uavklart, sier bryggeridirektør Christian Aass til DRM24.

Produksjonen står med andre ord i fare for å måtte stenge ned på nytt hvis nye leveranser uteblir.

Ingen ølkrise - foreløpig

- Tankene går nesten tomme, men vi har gjort noen omlegginger som sørger for at forbrukeren ikke blir skadelidende, sier Aass.

Bryggeridirektøren forteller at det fortsatt er god tilgjengelighet på varene.

- Men det er en spennende situasjon for oss, sier Aass.

Mange er CO2-avhengige

En rekke maskiner og installasjoner som krever kjøling i sommervarmen er også avhengige av C02, blant annet mat-transport og butikklokaler. 

I Oslo måtte kommunen innføre vannrestriksjoner da vannverket benyttet CO2 til vannproduksjonen. Dette er imidlertid ikke tilfelle for Glitrevannverket.

- Vi kan betrygge med at Glitrevannverket ikke er avhengig av CO2 i sin vannproduksjon og du derfor fortsatt er sikret godt og trygt vann i springen, uttaler Glitrevannverket.

Vannbehandlingsanleggene som behandler vann fra Glitre bruker ikke CO2 i sin i sin behandling i det hele tatt.

LES OGSÅ: Aass bryggeri stanser all produksjon av øl og drikkevarer


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE