ANNONSE

FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

81 nye corona-tilfeller - ett nytt dødsfall

Det er meldt om 71 tilfeller i Drammen, seks i Lier og fire i Øvre Eiker siste døgn. En corona-pasient ved sykehuset er død.


Redaksjonen

 21.11.20, kl. 10:58
 28.11.20, kl. 03:16


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMENSOMRÅDET: Etter flere dager med kunstig lave tall i Drammen som følge av prøvesvar, har kommunen forventet en stigning i smittetilfellene

Og den kom. Lørdag rapporterer kommunen om 71 nye corona-tilfeller siden fredag. Totalt med Lier og Øvre Eiker er tallet 81, hvilket nesten er en tangering av den gamle døgnrekorden (82 tilfeller).

I tillegg har en pasient ved Drammen sykehus med corona-sykdom mistet livet siste døgn. Vedkommende var bosatt i Drammen kommune og er det 22. corona-dødsfallet i Drammen, medregnet Drammen sykehus. 20 av disse er drammensere.

- Jeg kondolerer og sender de varmeste tanker til de pårørende. Det er utrolig viktig at alle fortsatt gjør det vi kan for å forhindre smittespredning og at alle sammen stiller opp på denne dugnaden mot smittespredning, sier ordfører Monica Myrvold Berg i Drammen kommune.

- Hentet inn etterlep

Ifølge Drammen kommune er etterslepet fra de siste dagene i stor grad hentet inn med lørdagens tall

- Dersom vi ser de siste fire dagene under ett, har det vært totalt 134 smittede. Det vil si gjennomsnittlig 33,5 tilfeller per dag. I tiden fremover er planen at prøver fra Drammen kommune fortsatt skal analyseres ved Drammen sykehus, uttaler kommunen. 

Prøver fra flere dager tidligere i uka har vært analysert i Oslo, hvor svartiden har vært lenger.

Disse er berørt

Av de nye smittetilfellene i Drammen er 50 nærkontakter av kjente coronasmittede personer. 15 smittede har ukjent smittevei og for fem er smittesporing ikke enda avsluttet.

Det er også dette døgnet påvist smitte knyttet til barnehage, skole og hjemmetjenester, som medfører karantene:

  • Det er påvist smitte som medfører karantene ved Galterud skole, Åssiden skole og Drammen videregående.

  • I Strømsø barnehage er det påvist smitte hos ett barn.

  • Ved Vestfossen ungdomsskole er en klasse satt i karantene på grunn av smitte hos en ansatt. Det er planlagt testing av hele klassen i kommende uke.

  • Hjemmesykepleien Losjeplassen, har fått påvist smitte hos én av sine ansatte og én bruker. Dette medfører at fem ansatte settes i karantene.


LES OGSÅ:

Stanser fritidsaktiviteter for ungdom mellom 13 og 19 år
To nye corona-dødsfall i Lier
Nå blir du møtt av «corona-forheng» i butikkene
Ny smitterekord i Drammen: 74 corona-tilfeller siste døgn


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE