ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

40 centimeter snø på to døgn i Drammen - mest i Buskerud

Fra torsdag til lørdag morgen har det falt nesten 40 centimeter snø i Drammen. Og snøværet har fortsatt ikke gitt seg.


Alexander Jansen

 02.02.19, kl. 21:01
 14.02.19, kl. 13:03


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Dermed kom det vesentlig mer snø enn hva meteorologene la til grunn, i det som med god margin er vinterens hittil største snøfall. Det viser offisielle målinger fra Meteorologisk Institutt. 

Fra torsdag morgen til lørdag morgen økte snødybden på målestasjonen på Konnerud fra 53 til 89 centimeter, hvilket er mest i Buskerud! 

I løpet av lørdag har det kommet rundt 10 centimeter til, og dermed ligger snødybden på omlag en meter før snøværet gir seg. Til sammenlikning var det på målestasjonen på Berskaug lørdag morgen «bare» registrert 44 centimeters snødybde.

FØLG VÆRET PÅ VÅRE WEBKAMERAER

117 centimeter i Sande

Aller mest i Drammensområdet har imidlertid målestasjonen på Lauvkollmyr i Sande, som lørdag stod oppført med 117 centimeters snødybe. 

Her har det på to døgn fra torsdag-lørdag falt 39 centimeter.

Selvom det er meldt sol og et avbrudd i snøværet søndag, kan det komme mer allerede mandag kveld. Foreløpige prognoser tyder på omlag fem centimeter snø. Resten av langtidsvarselet ser ut til å være mer eller mindre nedbørsfritt.

LES OGSÅ:Snøfallet skapte plunder og heft i morgentimene

Havarert løypemaskin skaper trøbbel for skifolket

Løypemannskapene har som følge av snømengdene jobbet på spreng for å preppe løypenettet i drammensmarka de siste dagene, og så hardt gikk det for seg fredag at kommunens løypemaskin i Strømsø/Konnerudmarka rett og slett havarerte på jobb.

Den står nå i løypa mellom Hellashytta og Galterud, og venter på reperasjon. Løypenettet på denne kanten av byen er derfor noe mangelfullt preparert. Løypemaskinen på Bragernes er ifølge kommunen i full drift som før.

Det ble preparert følgende steder lørdag i Konnerudmarka, Strømsåsen og Mjøndalsskauen: 

Dalen P - Skiold- og SIF-hytta, Sagmdamrunden, Steglevann - Konnerud Skistadion, Konnerud Skistadion via Hellas-hytta til Galterud P, Bremsarunden, Slettfjellrunden, Konnerud Skistadion - 5km sør og i lysløypa ved MIF-hytta.

MASKIN-HAVARI: Her står den havarerte maskinen. (FOTO: RONNY H. SØRENSEN - SKIFØRET PÅ KONNERUD)


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE