ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

58 nye smittetilfeller siste døgn - forventer økning

38 personer i Drammen har fått påvist coronasmitte siste døgn. Kommunen regner med en stigning de neste dagene. Lier har 13 nye smittetilfeller, Øvre Eiker syv.


Redaksjonen

 20.11.20, kl. 09:22
 21.11.20, kl. 10:58


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det siste døgnet har 38 personer bosatt i Drammen fått påvist koronasmitte. Av disse er 26 nærkontakter av kjent koronasmittet person, mens 12 smittede har ukjent smittevei. Det er også i dag påvist smitte knyttet til barnehage, skole og helseinstitusjon, opplyser Drammen kommune fredag morgen.

- Vi har fått en del av prøvesvarene fra Oslo i går, og analyseringen av gårsdagens prøver er som planlagt flyttet tilbake til Drammen sykehus. Fredag regner vi med å få svar på onsdagens prøver som analyseres i Oslo, og torsdagens prøver som analyseres ved Drammen sykehus. Det betyr at vi kan forvente opp mot dobbelt så mange positive prøvesvar inn i dag, i forhold til det man ellers skulle forvente, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Ifølge kommuneoverlegen er det fortsatt for tidlig å si noe om reell utvikling i antall smittede i Drammen denne uka.

- Det kan også strekke seg til lørdag at vi får svar fra begge laboratoriene, før vi igjen har en mer normal rytme i prøvesvarene, så vi får utsette vurderingen av tiltakseffekten enda litt til.

LES OGSÅ: Ny dag med kunstig lave corona-tall

Folk må holde seg hjemme

Kommuneoverlegen minner om hvor viktig det er at de som venter på prøvesvar holder seg hjemme til de har fått testresultatet. Også personer som er i husstand med en som er nærkontakt, som har symptomer og venter på prøvesvar, må holde seg hjemme.

Disse er berørt av smittetilfellene siste døgn:

  • I barnehagene Årbogen og Senterbarnehagen FUS er det påvist smitte hos ansatt, som medfører at både barn og ansatte settes i karantene.

  • Ved Solberg skole er en elev smittet, og ved Åskollen skole er en ansatt smittet. Ved begge disse skolene settes elever og ansatte i karantene.

  • Ved Saniteten bo- og servicesenter har den systematiske testingen avdekket koronasmitte hos ytterligere en beboer og en ansatt. Dette medfører at både beboere og ansatte settes i karantene. Ved

  • Åskollen sykehjem har en ansatt testet positivt, også dette som følge av systematisk testing.

  • Hjemmesykepleien, Tangen, har fått påvist smitte hos en av sine ansatte. Dette medfører at beboere og en ansatt settes i karantene.

13 nye tilfeller i Lier

For andre dag på rad er det meldt om relativt høye tall i Lier kommune.

Mens det torsdag var rapportert 12 nye smittetilfeller, er tallet 13 fredag.

- Ni av dem er kjente nærkontakter som allerede var i karantene, og det var dermed forventet at de kunne være smittet, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Kommunen har forøvrig vedtatt å åpne for idrett- og fritidsaktiviteter blant ungdom fra og med fredag.

Syv nye tilfeller i Øvre Eiker

I Øvre Eiker er det siste døgn rapportert om syv nye corona-tilfeller.

- Tre av de smittede har tilknytning til Hokksund barneskole. Alle tilfellene har kjent smittevei, opplyser kommunen.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE