ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

35 nye smittetilfeller i Drammen siste døgn

Smittetrenden er fortsatt synkende i Drammen, til tross for noe høyere smittetall etter påsken.


Redaksjonen

 08.04.21, kl. 09:19
 09.04.21, kl. 09:18


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: 35 personer  i Drammen fått påvist coronasmitte i løpet av siste døgn. Det er kjent smittevei for 29 og ukjent for fire personer, mens den er uavklart for de to siste, opplyser kommunen torsdag morgen.

- For andre dag på rad har vi et smittetall som ligger midt på 30-tallet. Det er noe høyere enn det vi så gjennom påsken, men samtidig lavere enn det nivået vi hadde inn mot påsken. Vi har vært forberedt på at smittetallene som ble rapportert gjennom påsken, kunne være noe lavere enn det som var reelt. Så foreløpig har vi ikke noe grunnlag for å si at påskeferien har ført noen kraftig smitteøkning, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Ved Stenseth skole er det påvist smitte, og én klasse settes i karantene. Ingen andre skoler eller barnehager er berørt av smittetilfellene som rapporteres i dag. Det er heller ikke noen av smittetilfellene som har konsekvenser for kommunens helseinstitusjoner.

Det er i Lier meldt om syv nye coronatilfeller siste døgn.

- Av disse har en person ukjent smittevei, en person er trolig smittet på jobb og de resterende er knyttet til kjente smittetilfeller, opplyser kommunen.

Øvre Eiker kommune melder om to nye smittetilfeller siste døgn.

LES OGSÅ: 36 nye coronatilfeller i Drammen siste døgn

Sliter med å komme lavere

Smittevernoverlegen i Drammen understreker at smittetallene både i går og i dag med all tydelighet viser hvor krevende det er å redusere smittetrykket.

- Vi har hatt strenge restriksjoner lenge, men likevel sliter vi altså med det som fortsatt må karakteriseres som altfor høye tall. Alle bør nå ha fått med seg at de nye virusvariantene sprer seg mye lettere enn de tidligere variantene. Derfor er det nok fortsatt en god del som med fordel kan redusere antall personer de har kontakt med. Det er krevende å bryte smittekjeder dersom man har kontakt med mange og kanskje heller ikke er så nøye med å holde god nok avstand til hverandre, sier smittevernoverlegen.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 421 nye smittetilfeller. Dette tallet ligger en god del lavere enn i går. Da lå tallet for antall smittede personer den siste to ukersperioden på 461.

- De siste dagene har vi sett et markant fall i antall smittetilfeller påvist de foregående 14 dagene. På ni dager har det falt fra 641 til 421. Det skyldes at det nå er mer enn to uker siden de verste dagene med henholdsvis 96 og 75 rapporterte tilfeller. I tiden som kommer vil ikke dette tallet falle noe særlig, med mindre vi klarer å redusere smittetrykket ganske betydelig. Hvis vi blir liggende på smittetrykket fra de to siste dagene, vil heller dette tallet stige noe i tiden som kommer, sier Sagberg.

LES OGSÅ: 50% økning i testkøen 2. påskedag - venter økt pågang

Utfordring ved massetesting

Regjeringen lanserte i går sin gjenåpningsplan for Norge. Et av virkemidlene som ble lansert i den forbindelse for å kunne lette på tiltak raskere og holde tilbud åpent, er å iverksette massetesting. Målet er å komme i gang med regelmessig testing på skoler i de kommunene med høyest smittepress blant barn og unge i skolealder.

Det er foreløpig ikke tatt endelig stilling til hvordan denne massetestingen eventuelt kan gjennomføres i Drammen.

- Det vil være en stor logistikkutfordring å teste alle skoleelever i kommunen hver uke. Helsetjenesten er allerede tungt belastet, så vi må se hvordan det kan legges til rette for en mest mulig effektiv og korrekt testing og være sikre på at det er nyttig før vi kan sette i verk dette, sier Sagberg.

LES OGSÅ: Barnehagene i Drammen kan ha siste dag på rødt nivå fredag


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE