ANNONSE

ALLE FOTO: NILS J. MAUDAL

34 tonn bru prikkfritt på plass

De stengte Kreftingsgate ved midnatt. Fire timer senere var den nye gangbrua over byens trafikale hovedårer på plass.


Nils J. Maudal

 29.09.20, kl. 20:34
 09.10.20, kl. 21:22


ANNONSE
ANNONSE

 


KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!


GRØNLAND: 
Den nøye planlagte operasjonen gikk på skinner. Brua, som er laget i Polen, kom med båt til kom Drammen havn i helgen. Etter en mellomlagring på Tangenkaia ble den sendt ut på reisen til Kreftingsgate på Grønland sent tirsdag kveld.

Den 35 meter lange, fem meter brede og 34 tonn tunge stålkonstruksjonen hadde for anledningen politieskorte. Og følgemannskap som skrudde ned skilt der det var nødvendig for uhindret passasje.

GangbruKreftingsgate-23.jpg
GangbruKreftingsgate-05.jpg

Presis landing 

Etter en time i sakte tempo ankom den søndre løp i Kreftingundergangen. Rutinerte mannskaper festet robuste løftestropper i kroker på brua, nøyaktig beregnet i forhold til tyngdepunktet. Uanstrengt grep krankjempen tak, løftet, svingte og plasserte brua på de klargjorte festene.

Så ble den lirket på plass av mannskap som hadde vært ute en vinternatt før. Nøyaktig klokken 04 ble de fire stroppene koblet fra, og brua hvilte på festene. Og mannskapet som var med i innspurten, kunne koste på seg smil og en litt søvnig jubel.

Det gjenstår fortsatt arbeid før gangbrua kan tas i bruk. Blant annet skal gangveiene på begge sider ferdigstilles. Men om tre-fire uker vil det trolig ikke lenger være en anleggsplass, og de myke trafikanter kan glede seg over denne forbedrede forbindelsen over Kreftingsgate. 

GangbruKreftingsgate-16.jpg

Utvider til fem spor 

Ny gangbro over Kreftingsgate kommer fordi den gamle ble revet for å gi plass til fem spor vestover fra Drammen stasjon. Dobbeltspor til Gulskogen, dobbeltspor til Vestfold og et spor for skiftemateriell.

Sportraseen over fotgjengerundergangen ved Grønland må av samme grunn også utvides, og det vil trolig skje neste sommer. Den operasjonen er mindre, og lar seg trolig løse uten alt for store ulemper for gang- og sykkeltrafikanter.

GangbruKreftingsgate-01-2.jpg

LES OGSÅ: «Operasjon løsmassetunnel» er i gang i Strømsøåsen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE