ANNONSE

LIVBØYER: Minst en livbøye skal ha vært i bruk i forbindelse med hendelsen, da den unge mannen ble funnet av redningsdykkere.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

24-åring fra Spikkestad druknet på Konnerud

Det var 24 år gamle Amaar Kamaleldin Hussein al Awsaj som druknet i Vannverksdammen lørdag kveld.


Benedicte Haugaard

 09.07.18, kl. 16:02
 19.07.18, kl. 16:01


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Politiadvokat Christine Eriksrød ved politiet i Sør-øst bekrefter ovenfor DRM24 at det var 24 år gamle Amaar Kamaleldin Hussein al Awsaj fra Røyken som døde på Vannverksdammen i helgen.

Politiet frigir navnet med tillatelse fra familien.

- Dette var rett og slett en tragisk drukningsulykke, og bakgrunnen for hendelsen må etterforskes av politiet. Det vil bli gjort vitneavhør av de som var tilstede for å kartlegge hva som egentlig har skjedd, sier Eriksrød.

Druknet foran kompisene

24-åringen bosatt på Spikkestad var på badetur med to jevnaldrende gutter da ulykken inntraff. Gutten lå lenge på to meters dyp før redningsdykkere fikk han opp av vannet. 

Frem til da hadde flere badegjester på stedet forsøkt å redde mannen, men uten hell. Mannen ble sendt til Ullevaal i luftambulanse, men livet sto ikke til å redde. Like etter ble han erklært død.

Politiet ønsker ikke å kommentere om drukningsofferet kunne svømme.

LIVBØYER: Etter hva DRM24 erfarer ble det satt ut ekstra livbøyer på Vannverksdammen etter drukningsulykken i mai, blant annet her hvor den forrige ulykken inntraff og det tidligere ikke var livbøye.

Kritisert etter forrige drukningsulykke

Drammen kommune ble kritisert for å ha manglende livbøyer på kjente badeplasser etter at en åtte år gammel gutt druknet på den samme badeplassen i mai.

Naturforvalter Bjørn Ringstad i Drammen kommune sier de kun utplasserer livreddende midler der kommunen har tilrettelagt for bading. 

- Vi er ikke lovpålagt å sikre skogsvann, men gjør dette på steder hvor man har tilrettelagt for bading. Et eksempel er Landfalltjern. Der har vi tilrettelagt for bading ved demningen og på tjernets to strender, så der finner du livbøyer. Men det betyr ikke at vi har satt opp livbøyer rundt hele tjernet.

Åtteåringen som druknet i mai  havnet under vann på et sted som ikke er tilrettelagt for bading - og nærmest livbøyer var derfor 50-60 meter unna. 

I etterkant har det blitt utplassert livbøyer også her, og det er nå minst fire livbøyer utplassert rundt Vannverksdammen.

LES OGSÅ:Etterlyser sikrere badeplasser etter flere drukningsulykke

«INNTAKEREN»: Kommunen vurderer sikkerheten på badevannet.

TILRETTELAGT: Langs demningen, hvor Vannverksdammen er dypest, er det tilrettelagt med livbøyer og stige i vannet.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE