ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

37 nye lokale corona-tilfeller

Både Drammen og Lier sørger for et av de høyeste smittetallene på flere uker.


Redaksjonen

 11.01.21, kl. 10:33
 15.01.21, kl. 23:27


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMENSOMRÅDET: Mens Drammen rapporterer om 21 nye smittetilfeller siste døgn, har det i Lier blitt påvist 15 nye corona-tilfeller i løpet av helga. I Øvre Eiker er tallet ett nytt tilfelle siste døgn.

Av tilfelle i Drammen er 18 av dem er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller. To har fått påvist koronasmitte etter hjemkomst fra reiser i utlandet, mens smitteveien er ukjent for den siste.

- Dagens tall er isolert sett høyt, men det må ses i sammenheng med gårsdagens lave tall. Vi har nå fått svar på prøvene som var forsinket, og dermed ble dagens rapporterte tall nokså høyt. Men hvis vi ser de to siste dagene under ett, så har vi hatt 24 tilfeller disse dagene. Et gjennomsnitt på 12 er omtrent likt nivået for de siste ukene, sier kommuneoverlege John David Johannessen i Drammen kommune.

I løpet av de siste 14 dagene er det påvist 178 nye smittetilfeller. Det er en liten økning fra i går, men smittetallet for den siste toukersperioden ligger omtrent på nivå med det som har vært utviklingen den siste uka.

LES OGSÅ: Corona-krisen fortsetter på Fjell: 16 beboere døde på tre uker

Mange tilfeller knyttes til sykehus-utbruddet

12 av de 18 nærkontaktene som nå har fått påvist smitte, er relatert til ortopedisk avdeling ved Drammen sykehus. En del av disse smittetilfellene påvirker Drammen kommunes tjenester. Ved hjemmetjenestene på både Losjeplassen, Tangen og Fjell har brukere fått påvist koronasmitte. Totalt er det fire brukere som er blitt smittet, og til sammen 11 ansatte settes i karantene.

I tillegg har én bruker og to ansatte ved Filten omsorgsboliger fått påvist smitte. Til sammen 23 beboere og 21 ansatte er så langt satt i karantene.

- Smitteutbruddet ved Drammen sykehus er stort, og vi følger det nøye. Til sammen 28 av tilfellene Drammen kommune har rapportert de siste dagene, knyttes til utbruddet ved sykehuset, sier Johannessen.

Utover dette har vi foreløpig ikke registrert noen store smitteutbrudd som i vesentlig grad har økt smittetrykket i kommunen så langt etter jule- og nyttårsfeiringen. Vi lar det gå noen dager til før vi konkluderer endelig, men det er positivt at vi ikke ser noen markant økning i smittetallene gjennom den siste uka, sier Johannessen.

LES OGSÅ: Flere smittet på sykehuset - utbruddet har spredd seg til Bærum


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE