ANNONSE

PÅSATT BRANN: Her fra Darbu skole.
FOTO: ROY HANSEN / EIKERNYTT.NO

19-åring må møte i retten etter flere branner og hærverk

En lokal tenåring må denne uken møte i Kongsberg og Eiker Tingrett tiltalt for en rekke forhold - blant annet for å ha tent på returpunktet ved Darbu skole i fjor høst.


Roy Hansen

 06.01.20, kl. 23:01
 18.01.20, kl. 09:11


ANNONSE
ANNONSE

 

ØVRE EIKER: Politiet har tatt ut tiltale mot en 19 år gammel mann fra Hokksund, og saken kommer opp i Kongsberg og Eiker Tingrett torsdag og fredag denne uken, skriver Eikernytt.no.

19-åringen er tiltalt for en rekke forhold. Blant annet skal han ifølge tiltalen ha kjørt med bil på gressbanen til Bingen Ballklubb 6. mai i fjor, slik at det oppsto store skader på gressmatta.

Videre er han tiltalt for å ha kommet seg inn i en leilighet i Hokksund, og gjort skadeverk ved blant annet å kaste et kjøleskap ut gjennom soveromsvinduet i andre etasje. Dette skjedde 15. september i fjor.

Flere brannstiftelser

Natt til 16. september skal gutten ifølge tiltalen ha tent på en søppelkasse i Hokksund sentrum, samt en haug med returkartong ved Prix i gamle-Hokksund. På kvelden den samme dagen skal han også ha forsøkt å tenne på høyballene som lå på jordet inn til Vestfossen, og som hadde fungert som Høyre-reklame foran høstens kommunestyrevalg.

Høyballene tok ikke veldig godt fyr mye takket være et vitne som fikk slukket brannen. Men det gjorde derimot returpunktet ved Darbu skole. Det ble til alt overmål totalskadet og det var stor fare for spredning til biblioteket på stedet. Dette skjedde samme kveld.

Dagen etter, tirsdag 17. september - skal gutten ifølge tiltalen - ha satt fyr på et søppelskur tilhørende et sameie i Christian IVs vei i Hokksund. Fredag 20. september skal han ha knust ruta på Golf i Hellefossveien. Samme natt ble det satt fyr på nok en høyball - denne gang i Kongsbergveien i Vestfossen.

19-åringen er også tiltalt etter brann- og eksplosjonsloven ettersom han er mistenkt for å ha tent på en papirhaug utenfor Lyngstua barnehage i Hokksund.

LES OGSÅ: Eksplosjonsartede branner på Darbu og i Vestfossen

Flere brudd på veitrafikkloven

Tiltalen inneholder også punkter etter veitrafikkloven med uforsvarlig kjøring, kjøring uten førerkort på uregistrert motorsykkel, kjøring av bil uten førerkort der han ble stanset ved tre tilfeller, samt at han unnlot å stanse for en politikontroll.

Bilen han kjørte var heller ikke registrert da den var avskiltet og gitt bruksforbud.

19-åringen er også tiltalt for å ha øvet vold mot en annen person da han skal ha tatt et grep rundt halsen på en person i Skolegata i Hokksund.

LES OGSÅ: 24-åring dømt for overgrep


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE