ANNONSE

TREKKPLASTER: Magedansing var et av mange eksotiske innslag på et smekkfullt Strømsø Torg.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

15.000 (!) mennesker besøkte Globusfestivalen

Den internasjonale folkefesten på Strømsø doblet besøket fra i fjor og solgte utrolige 30.000 matbonger på seks timer.


Alexander Jansen

 23.09.17, kl. 22:45
 04.10.17, kl. 08:00


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Vi har helt klart truffet en nerve, sier festivalsjef Tom Søgård fra Byen Vår Drammen til DRM24.no lørdag kveld, etter å ha fått summet seg litt etter en ny braksuksess på Strømsø Torg. 

Etter å ha oppsummert dagen anslår festivalsjefen at omlag 15.000 mennesker har vært innom festivalen i løpet av dagen, hvilket er en dobling fra fjoråret. Noe han er svært fornøyd med. 

- Hele festivalen har vært både større og bedre. Over 600 frivillige fra mer enn 60 land har bidratt i en kjempedugnad for å få dette til å gå rundt, noe som gjør det til det desidert største arrangementet i Buskerud målt i frivillige. Det har vært et utrolig samarbeid og er fantastisk morsomt. Det er til å bli rørt av, sier Søgård.

FOLKSOMT: Det var fullt av mennesker gjennom hele dagen på Strømsø.

30.000 matbonger

Også antall solgte matbonger er omlag doblet fra første gang festivalen ble arrangert i fjor.

Omlag 30.000 porsjoner mat fra alle verdenshjørner har blitt solgt i løpet av seks timer fra alle bodene rundt Strømsø Torg. 

En rekke boder ble også utsolgt før tiden grunnet enorm pågang fra mange nysgjerrige ganer.

Internasjonal suksess

Festivalsjefen blir bedt om en forklaring på hva som er hemmeligheten bak suksessen. Han peker på Drammens multikulturelle sammensetningen som svaret - og ressursene til å organisere det.

- Drammen er en by hvor én av fire har en annen bakgrunn enn norsk. Ordføreren sa i talen sin at 146 nasjoner er representert blant Drammens innbyggere. Og nettopp der ligger grunnlaget for å skape en slik festival. Når man i tillegg kan organisere det og presentere det på en slik måte blir det en fantastisk spennende dag, sier Søgård. 

LES OGSÅ: Internasjonale artister til Globusfestivalen


Ber om politisk velvilje

Det er ingen tvil om at festivalen har kommet for å bli. Og ved neste års utgave er tradisjonen etablert. Det er imidlertid én ting som bekymrer festivalsjefen. 

- Bystyret uttalte i fjor at 2017 ble det siste året vi skulle få tilskudd fra kommunen, noe som er en viktig bærebjelke for å få dette til å gå rundt. Derfor synes jeg politikerne nå skal gå i seg selv, da dette er et nullprosjekt uten fortjeneste. Omsetningen går tilbake til de som står for maten, forteller Søgård. 


Et kjapt regnestykke viser at omsetningen for matbonger har vært på en snau million kroner, fordelt på de flere hundre personene som har vært i sving med matlaging denne dagen. Med andre ord ingen voldsom fortjeneste. 

I tillegg har festivalen i år hatt flere og større artistnavn på plakaten, fordelt på to scener, gjennom hele dagen. Og etter alle smilene å dømme ville det vært en stor skuffelse om festivalen skulle få et redusert program neste år.

LES OGSÅ: Fargerik og flerkulturell fulltrefferSe våre 100 beste bilder fra festivalen her:

...


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE