ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

Ny dag med kunstig lave corona-tall

Kun 13 personer har fått påvist corona i Drammen siste døgn - for andre dag på rad melder kommunen at tallene trolig er feil.


Redaksjonen

 19.11.20, kl. 10:00
 20.11.20, kl. 09:36


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Dette gir trolig ikke et riktig bilde av antall positive prøver på grunn av prøveoverføring fra Drammen sykehus til Oslo Universitetssykehus, melder Drammen kommune.

Tallene onsdag viste bare 12 positive prøver i Drammen, det laveste tallet på tre uker.

- Dette har dessverre medført forsinkelser på prøvesvarene. Vi har vært godt vant med korte svartider ved Drammen sykehus de siste par månedene. Selv med et høyt antall prøver har sykehuset klart å gi svar raskt. Nå er det mange frustrerte drammensere som venter på prøvesvarene sine, og vi forstår godt deres opplevelse av situasjonen, sier smittevernoverlege Einar Sagberg.

Av de 13 personer som har fått påvist koronasmitte i Drammen har fire ukjent smittevei, og ni er nærkontakter av kjent koronasmittet person. 

- Hold dere hjemme til dere har fått svar

Sagberg påpeker viktigheten av at de som venter på prøvesvar fortsatt må holde seg hjemme til de har fått testresultatet.

Også personer som er i husstand med en som er nærkontakt, som har symptomer og venter på prøvesvar, må også holde seg hjemme.

- På den måten forhindrer vi at de som viser seg å være smittet ikke skal utsette andre for smitte. Vi forventer nå at prøvesvarene som analyseres i Oslo vil bli besvart i løpet av torsdag og fredag, sier Sagberg.

Disse er berørt:

  • Ved Steinberg barnehage er det påvist smitte hos ansatt, som medfører karantene for barn og for ansatte.
  • Ved Stenseth barnehage er det påvist smitte hos ansatt som medfører forlenget karantene for barn.
  • På Fjell skole og ved Marienlyst ungdomsskole er det påvist smitte hos elever som medfører karantene for andre elever og for ansatte.
  • På Solberglia sykehjem har den systematiske testingen avdekket koronasmitte hos tre beboere. Dette medfører karantene for øvrige beboere i enheten, og for flere ansatte knyttet til enheten.

Syv nye tilfeller i Øvre Eiker

I Øvre Eiker er det rapportert om syv noe corona-tilfeller siste døgn.

- Fem av tilfellene er nærkontakter og har kjent smittevei. To har ukjent smittevei. En klasse på Hokksund ungdomsskole er satt i karantene, ellers er ingen andre skoler berørt med nye klasser i karantene, opplyser kommunen.

12 nye tilfeller i Lier

Lier kommune melder om 12 nye corona-tilfeller siste døgn.

- 12 av de 14 var nærkontakter til andre smittede og allerede i karantene, slik at påvisning var forventet, sier kommuneoverlege Ingrid Bjerring.

Totalt er det altså 32 lokale corona-tilfeller påvist siste døgn fordelt på Drammen, Lier og Øvre Eiker.


LES OGSÅ: Nå blir du møtt av «corona-forheng» i butikkene


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE