ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

12 coronatilfeller i Drammen siste døgn

- Sannsynlig at Drammen åpnes senere enn resten av landet, mener kommuneoverlege John David Johannessen.


Redaksjonen

 05.05.21, kl. 09:15
 06.05.21, kl. 09:44


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Ti av tolv tilfeller er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller, mens smitteveien er ukjent for de to siste, opplyser kommunen onsdag morgen.

Det er påvist ett smittetilfelle knyttet til Børresen skole, og noen få elever settes i karantene som følge av dette smittetilfellet. Eller er ingen av kommunens barnehager eller helseinstitusjoner berørt av dagens smittetilfeller.

- Etter tre dager på rad med færre enn ti smittetilfeller hadde vi et håp om å holde oss under ti nye smittetilfeller om dagen fremover. Det gikk dessverre ikke i denne omgang, men det er viktig at vi fortsatt klarer å holde oss i nærheten av ti nye tilfeller om dagen og ikke få en markant stigning i smittetallet, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

Lier kommune melder onsdag om seks nye smittetilfeller hvorav fem har kjent smittevei, mens Øvre Eiker melder om to nye tilfeller.

- Har et stadig for høyt smittetrykk

Svingningene fra dag til dag i antall påviste tilfeller de foregående 14 dagene er såpass små at det ikke er noe grunnlag for å si at Drammen kommune har en stigende smittetrend, mener Johanessen.

Samtidig gir svingningene grunn til å følge nøye med for å vurdere om nedgangen i smittetrykket er i ferd med å flate mer ut.

- Alle ønsker at samfunnet skal åpne enda mer opp og at livet kan normaliseres igjen. Men med mellom 150 og 200 smittetilfeller i løpet av en toukersperiode har vi stadig et for høyt smittetrykk. Vi er fortsatt avhengige av å redusere smittetrykket en god del, før det er smittevernmessig forsvarlig å gjennomføre en større gjenåpning av samfunnet, sier Johannessen.

- Vi har vært tydelige på at vi må være forberedt på at Drammen er blant kommunene som åpnes senere enn store deler av landet for øvrig. Med smittetrykket vi har nå, er nok dette et svært sannsynlig scenario, sier kommuneoverlege John David Johannessen.

LES OGSÅ: Ni coronatilfeller i Drammen siste døgn


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE