ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

11 lokale, nye corona-tilfeller siste døgn - 17 på sykehus

Seks i Drammen, fire i Lier og ett i Øvre Eiker, hvorav seks er innlagt på sykehus.


Alexander Jansen

 26.03.20, kl. 11:43
 30.03.20, kl. 08:03


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Etter at corona-testingen ble gjenopptatt over helga har nå nye smittetilfeller som ventet skutt i været

Av de nye innlagt er to fra Lier og fire fra Drammen innlagt på sykehus, opplyser kommunene torsdag formiddag.

- To av de smittede har vært på reise i utlandet. De har vært omfattet av karantenereglene etter å ha vært på reise og blitt syke i løpet av karantenetiden. Begge to er lagt inn på sykehuset, opplyser Drammen kommune.

Ytterligere to personer er også innlagt på sykehuset. For begge to er det kartlagt sannsynlige smitteveier, men de er ikke endelig bekreftet. Tilstanden er uavklart.

De fire nye smittetilfellene i Lier var kjente nærkontakter til allerede smittede. De var i samme reisefølge. Øvre Eikers fjerde smittetilfelle er en eldre person som smitteisoleres hjemme.

17 innlagt på sykehus

Totalen fordelt på de tre kommunene er nå 82 personer bekreftet corona-smittet.

Torsdag ettermiddag opplyser Vestre Viken at syv nye personer er innlagt på sykehuset i Drammen, hvor nå 17 personer får corona-behandling.

Tallet onsdag var ti personer-

Kjente og ukjente smitteveier

En person i Drammen som har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet, er en nærkontakt av et tidligere kjent tilfelle. Vedkommende er smittet i Drammen, og her er smitteveien kjent.

Den siste personen er sannsynligvis smittet i Drammen, men dette er ikke endelig bekreftet. Vedkommende er ansatte i helsesektoren, utenfor Drammen kommune.

- Vi gjennomfører fortsatt ordinær smitteoppsporing for å ha best mulig kontroll på hvordan dem som får påvist koronasmittet, er blitt smittet. I tillegg fortsetter arbeidet med å kartlegge de smittedes nærkontakter, slik at vi får informert de aktuelle personene så tidlig som mulig. 

- De som er nærkontakter til dem som er bekreftet smittet av koronaviruset, skal i karantene. Så arbeidet vi gjør med nærkontaktene er viktig for å begrense spredningen av viruset, sier virksomhetsleder Madli Indseth ved Medisinskfaglig virksomhet i Drammen kommune.

Fem personer er så langt friskmeldt i Drammen.

LES OGSÅ: Tre nye smittetilfeller i Drammen - to av dem innlagt på sykehus


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE