ANNONSE

KJENTE FJES: Zigim Yallah kaller seg vaktmester på G60, og hevder daglig leder, Sadi Emeci, er gjengens bestefar. Klikk på vinduet for å se video!
ALLE FOTO: BENEDICTE HAUGAARD / DRM24

10 år med G60: - Spesielt viktig for ungdommene på Fjell

Zigim Yallah (25) er oppvokst på Fjell, men kaller G60 sitt andre hjem. Her får han og mange andre utfolde seg kreativt: - Takket være G60 har ungdommen på Fjell flere valg enn å bare spille fotball.


Benedicte Haugaard

 11.01.19, kl. 14:52
 22.01.19, kl. 14:43

Steinar Wedvik


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I fjor feiret G60 10-årsjubileum, og pusset i den anledning opp store deler av klubben. Dette for å gjøre tilbudet enda mer attraktivt for drammensungdom mellom 13 og 20 år.

G60 tilbyr lokaler for bandøving, musikkproduksjon, dans, kunst, foto- og filmproduksjon, men du kan også bruke lokalene som en klubb for å henge med venner og spille Playstation. Tilbudet er gratis for alle under 18, og koster minimalt for de litt eldre. 

Flittig bruker

25 år gamle Zigim Yallah har allerede fått tittelen «gammel traver» av daglig leder Sadi Emeci, men selv kaller han seg husets vaktmester. Han finner du nemlig i hjørnelokalene på Union Scene fra åpningstid til stengetid - omtrent hver eneste dag. 
 
- Jeg har brukt G60 i minst 6-7 år, hvertfall helt siden Victoria Kulturhus la ned. Nå bruker jeg lokalene som musiker og produsent, både alene som artisten «BirdN€ST» og i gruppa «Gamekings». 

ZIGIM YALLAH: Zigims største drøm er å gjøre det stort internasjonalt som produsent.

- Nå har vi flere valg

Ifølge Zigim betyr tilbudet mye for ungdom, spesielt ungdommer fra Fjell. 

- Jeg bor på Fjell, og har tidligere følt at ungdommen der kun har hatt ett valg, og det er å spille fotball. Nå som flere av oss har oppdaget G60 føler jeg vi har litt flere valg. 

Og det er heller ingen konkurranse om å gjøre det best. Målet er at hele Norge skal få høre om G60.

- Vi har et godt miljø, føler oss hjemme og oppfører oss som en familie - et akademi. Vi samarbeider og bygger hverandre opp for å sette G60 og Drammen på kartet, forteller Zigim.

Store drømmer

Drømmen er å gjøre det stort som produsent, men han legger ikke skjul på at det hadde vært kult å jobbe med blant annet Dr. Dre og Kendrick Lamar. 

- Men først må jeg bli proff. Jeg slapp et album i fjor og ett for to uker siden, og føler jeg har nådd et nivå som produsent som nærmer seg 75-80 prosent. 

Albumet «New Era» har allerede fått over 1000 streams - en god start for det han selv kaller en «up and coming» artist.

- Alle store artister fra Drammen har vært innom G60, sier Zigim håpefullt, samtidig som han inviterer til konsert på Gummibaren 2. februar.

Samler de kreative

Daglig leder Sadi Emeci mener det rusfrie og kreative miljøet på G60 er en viktig del av tilbudet for ungdom i byen. Det er avgjørende med støtte fra kommunen slik at også ungdom under fattigdomsgrensen i Drammen får de samme mulighetene som alle andre, påpeker han.

- Det er jo her alle kreative ungdommer i Drammen møtes. For oss er det viktig at de føler seg hjemme på huset, og bidrar til å videreutvikle G60. Ungdomsmedvirkning er viktig. 

Og det er ingen tvil om hva han tenker om Zigims fremtid. 

- Tilbud kommer ikke til deg, man må jobbe for det, og det er han veldig flink til. Han er veldig god på å ta initiativ, ringe, dukke opp og vise seg frem. De som jobber hardt, får premie, sier Sadi Emeci lurt og smilende. 

LES OGSÅ: 
«Nærmiljøverter» skal forebygge ungdomskriminalitet på Fjell


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE