ANNONSE

De fire sittende fylkesordførerne skal byttes ut og bli til én for hele Viken. Men hvem som blir fylkesordfører er så langt ikke avklart
GRAFIKK: VIKEN.NO

10.000 stemte blankt i Viken - nå kan kjemperegionen ryke

AP og H ble jevnstore i Viken - men SP kan avgjøre. Dersom de går sammen med Ap-laget kan hele Viken leve farlig.


Roy Hansen

 11.09.19, kl. 14:58
 23.09.19, kl. 20:47


ANNONSE
ANNONSE

 

BUSKERUD: Hele tirsdagen ble det fintelt stemmer i Viken og ennå er ikke alle stemmene på plass. Det gjenstår riktignok bare 0,9 prosent, men valgoppgjøret er altså ikke 100 prosent før dette er på plass.

Høyre ble det største partiet foran AP, men det er SP som vil avgjøre hvem som får flertall i Viken de neste fire årene.

Viken - som ingen egentlig vil ha - kan derfor se ut til å leve farlig. Senterpartiet har sagt de gjerne tar en omkamp etter neste stortingsvalg og nå kan det se ut til at de får avgjørende innflytelse i Viken med AP på laget.

Dersom SP går sammen med AP, MDG, SV og Rødt utgjør dette 47 representanter i det nye regionstinget. Den «borgerlige» siden kan medregnet Bompartiet og Pensjonistene, kan få maksimalt 39 representanter.

Det er hele 9.610 velgere som har valgt å levere en blank stemme ved dette valget, noe som må oppfattes som en protest mot den kontroversielle regionen.

viken_valg.JPG


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE