ANNONSE

ILLUSTRASJONSFOTO: ISTOCKPHOTO / GETTYIMAGES

Leserinnlegg: På tide å gjenspeile mangfoldet i Drammen

- I de siste dagene har jeg merket et spesielt fenomen, at vi har funnet årsaken til smitteeksplosjon i Drammen, skriver styreleder Sajid Mukhtar i Drammen Moské.


Redaksjonen

 18.11.20, kl. 13:25
 27.11.20, kl. 16:20


ANNONSE

 

MENINGER: Det er innvandrere som ikke er født i Norge, at de ikke stoler på myndighetene, de har svake norskkunnskaper og de er vanskelig å komme i kontakt med. I samme slengen avvises at det kan være noe annet variabel som kan ha påvirket til smitteeksplosjonen, for eksempel samme smitteklynge, yrke, tilfeldigheter eller alder.

Det skjer en stigmatisering av innvandrere, som ikke hjelper på pandemien vi er i.

Alle innvandrere regnes som et homogent gruppe, selv om det er 27000 av dem i vår kommune. Det finnes alle varianter av innvandrere, alt fra høyutdannede til ufaglærte. Jeg forundres over smittevernrådsleder Madli Indseth som sier, dette er miljøer som det kan være vanskelig å få innpass, og vi jobber nå på ulike måter for å få til det, blant annet gjennom organisasjoner og styrene i borettslagene. Hun forteller videre at kommunen skal nå følge innvandrermiljøene tettere, slik at de nå frem med informasjonen.

Det er ikke slik at covid-19 kom til Drammen kommune nå, men har vært her siden mars. Dersom man ikke nådde 30% av befolkningen sin, så burde tiltakene vært satt i gang på en tidligere stadiet. Det er enda større varsko, dersom man ikke visste om det, at man ikke når så stor del av sin befolkning. Da begynner jeg å lure på kompetanse til våre ledere og politikere. Hvor har dere vært?

Jeg tror dette er et større overordnet problem, enn bare i covid-19 perioden. Vår øverste reelle beslutningsarena gjenspeiler ikke sin egen befolkning. De har ikke innsikt om flerkulturelle og mangfoldige samfunnet. Den manglende evnen kommer frem i kriser og forverrer situsjoen. Da finner man på lette løsninger og konklusjoner.

Vi må erkjenne at det er en demokratisk utfordring når beslutningstakere ikke gjenspeiler sin egen befolkning. For å illustrere kan vi se på sammensetningen av formannskapet i Drammen kommune. Der sitter det 15 politikere og kun 1 person med innvandrerbakgrunn. Det tilsvarer rundt 7 %, mens innvandrer befolkningen er på 30 %. Det burde ideelt sett være 4-5 personer. Det Det er ingen med innvandrer fra AP, Senterpartiet, Høyre, SV, Venstre eller FRP. Vi må berømme Miljøpartiet de grønne for at de har en representant, Rose Jahanfarah, som en del av formannskapet. Hva gjør de andre partiene?

Her må også drammensere med innvandrerbakgrunn ta sin del av skylden for denne ujevnheten, hvorfor deltar dere ikke i samfunnet. Er det slik at dere ikke har kompetanse eller er det systematisk motstand mot det.

Det politiske mangfoldet gjenspeiler ikke innvandrer befolkningen, og hva skal til få en endring på det. Dagens politikere har ikke gjort nok tiltak for å rette opp denne ubalansen. Kanskje tiden er kommet for å organisere et nytt parti som tar søkelys på 30 % av befolkningen. Jeg lar det spørsmålet stå åpent og er takknemlig om flere deler sine tanker rundt.


Av
Sajid Mukhtar
En bekymret nordmann med innvandrerbakgrunn

_R2I1361.jpg


LES OGSÅ: Ferske tall: Smitteeksplosjon i innvandrermiljøene


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE