ANNONSE

ANTIHELT: «Venom» med sitt sanne ansikt.

Tynt og rotete om antihelten «Venom»

Det er mye som skurrer i «Venom»; En tynn historie sliter med å gi mening i en bonanza av middelmådige effekter.


Robert Depuis

 07.10.18, kl. 13:04
 13.10.18, kl. 15:53


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: De siste årene har det regelrett blitt en inflasjon i tegneseriebaserte superheltfilmer hvor stadige flere selskaper vil ha sin del av kaken.

Øverst troner fortsatt selskapet Marvel som spytter ut tre, fire filmer hvert år, pluss masser av TV-serier av ymse kvalitet. Deres største arsenal av superhelter som «Iron Man», «Hulken», «Thor», «Captain America», «Spider-Man» og gjengen i «Guardians of the Galaxy», har fått rikelig med skjermtid i både egne og andres filmer over de siste årene. Så derfor er det bare naturlig at mindre kjente og mer obskure karakterer fra Marvels rikholdige arkiv av superhelter og antihelter, også får sin sjanse.

TOM HARDY: Eddie Brock før han blir infisert av «Venom»

Denne gangen er det utenomjordiske «Venom», som står for tur. «Venom» er en såkalt symbiot, som er en parasittlignende flytende skapning som er avhengig av å innta en annen livsform for å overleve. Dette er riktignok ikke «Venoms» debut på film. Den kom allerede tilbake i 2007 i «Spider-Man 3». Her ble han spilt av Topher Grace (That ‘70s show) og medvirket som en antagonist. Nå derimot, får «Venom» sin egen film. I rollen som Eddie Brock, som etter hvert blir infisert av «Venom», finner vi Tom Hardy.

INGEN NÅDE: Venom utrydder det lokale avskummet i sin favoritt-nærbutikk.

Utenomjordiske flytende vesener

Reporter og journalist Eddie Brock har livet på stell. Han lever ut sin drøm med en suksessfull karriere mens han på det private plan er forlovet med drømmekvinneN Anne (Michelle Williams). Alt dette vil drastisk forandre seg, når han kommer på kanten av den mektige og ekstremt kyniske milliardæren Carlton Drake (Riz Ahmed).

Drake er i gang med noen nye morbide og lysskye eksperimenter som inkluderer noen utenomjordiske flytende vesener - noe som får konsekvenser for Eddie Brock når han sniker seg inn i laboratoriet og kommer i nærkontakt med et av disse vesnene.

Regissør Ruben Fleischer, mannen bak veldig underholdende «Zombieland», virker på papiret som et spennende valg til å formidle «Venoms» ekstreme væremåte og mørke humor over på kinolerretet. Han prøver alt han kan i samarbeid med en notorisk Tom Hardy, men de må dessverre begge jobbe motstrøm grunnet et materiale som føles veldig lite gjennomarbeidet.

SMIL: Ingen normale skapninger har lyst til å bråke med Venom.

Tegneseriepreget

Produksjonsdesignen med spesielt designen på «Venom» føles litt for tegneseriepreget, og oppleves ikke helt i takt med den filmatiske virkeligheten. Den sliter også med å gi mening til «Venoms» evolusjonsmessige utvikling fra flytende klump til et tanninfisert monster. Eller den gidder vel ikke engang prøve å forklare det.

Effektene ellers imponerer ikke nevneverdig i en film av en slik karakter og budsjett. Slåsskampene føles rotete og vanskelig å tyde hva som egentlig foregår. Det er mange karakterer man ikke helt forstår motivasjonen til, og det er for mange tilfeldigheter som utgjør essensen i filmen. En essens som for øvrig ikke er nevneverdig innholdsrik.

Karakterene er tynne, og til tider selvmotsigende. Manuset ødelegger for noen karakterer som hadde potensiale til å utfordre hegemoniet til «Deadpool», når det gjelder galskap og svart humor. Dessverre som «Venom» skrider frem, fornemmer en at det aldri vil skje. Spesielt motstanden i Eddie Brock mot hans nye infiserte skapning har et potensiale som aldri blir innfridd, med få hederlige unntak. Selv om den selvsagt har noen severdige øyeblikk, kommer den aldri opp på et tilfredsstillende nivå.

FUKTIG BAKGATE: Eddie Brock på en motorsykkel som straks får testet sitt potensiale.

Middelmådig

«Venom» er en film som ender opp med å skuffe mer en den underholder. Sluttproduktet føles hastverkspreget, hvor et godt manus har blitt undervurdert i den tro at middelmådige effekter og interessante karakterer kunne veie for det. Det er selvsagt severdige øyeblikk underveis, men det tar dessverre alt for lang tid mellom dem.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE