ANNONSE

ROMSKIPSKOMEDIE: - Lagånden og skaperkraften til alle de dyktige som er med er det jeg sitter igjen med som det beste, forteller regissør for «Månelandslaget», Andrea Vik.
ALLE FOTO: ELISABETH ENGEBRETSEN/DRM24

Teppefall for «Månelandslaget»

Stående applaus og ellevill entusiasme fra publikum gjorde teppefallforestillingen «Månelandslaget» til en fest.


Elisabeth Engebretsen

 07.08.19, kl. 09:08
 15.08.19, kl. 21:50


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Etter ni forestillinger rigges sirkusteltet ned i Byparken for denne gang. Neste år kommer en ny sommerforestilling fra Elvekompaniet i sirkusteltet.

Tidligere i sommer møtte DRM24 en hardtarbeidende og forventningsfull gjeng fra Elvekompaniet.

Da sammenlignet de den selvskrevne forestillingen «Månelandslaget» med en fest, og var spente på om de klarte å appellere til ulike aldersgrupper med humoren.

Under teppefallsforestillingen i sirkusteltet tirsdag kan DRM24 skrive under på at ulike aldersgrupper lo så det sang i sirkusveggene, og ordet fest var utvilsomt en dekkende beskrivelse.

_MG_6266.jpgFARE I ROMSKIPET:
 Skuespillerne Iselin Doret Brandt Bestvold og Stian Isaksen.

Byråkratihumor

Forestillingen handler om en gjeng på et romskip som utfører sine arbeidsoppgaver i et bedagelig og nøysomt tempo. Gjengen er svært byråkratisk og små problemer blir store da gjengen har møte. 

Døren kan bli rusten fordi den lukkes igjen på feil måte, presiseres det. Og hvem har egentlig ansvar for hva. Det oppstår uenigheter i gruppa da et faretruende fremmedlegeme melder sin ankomst.

Det er det ikke greit å avgjøre hvem som har oversikt over beredskapsplanen. Sangene, dansenumrene og den drivende musikken, komponert av Eirik Røland, gjør at forestillingen aldri mister energien.

Publikummet, som befant seg i alle mulige aldersgrupper, ga entusiastisk respons med latter og klapping i løpet av forestillingen - og én time var plutselig unna før man visste ordet av det.

IMG_6282.jpgFREMMEDLEGEMET: Håkon Thorstensen Nielsen spiller fremmedlegemet, og er blant annet kjent for sin rolle i TV3-serien «Oljefondet».

Lagånd

- Det var ekstra trøkk i forestillingen i dag, forteller en fornøyd regissør, Andrea Vik. tirsdag ettemriddag

Men hun avviser at det ble utført noe sprell selv om det var teppefallsforestilling. Det har vært en teatertradisjon at skuespillere tøyser med hverandre under teppefall, og for eksempel bytter ut rekvisitter. Men denne tradisjonen er muligens på vei til å dø ut.

- Jeg har faktisk aldri opplevd den tradisjonen i andre teaterforestillinger jeg har vært med i heller, forklarer Vik.

En intens teaterperiode er over, og det beste med prosessen handler om det lidenskapelige engasjementet for prosjektet, forklarer regissøren.

- Lagånden og skaperkraften til alle de dyktige som er med er det jeg sitter igjen med som det beste. Den har vært helt eksepsjonell, understreker hun.

Imponert publikum

Underveis i intervjuet strømmer gratulasjonene til Andrea og Elvekompaniet inn. Skuespillerne Kristin Jess Rodin og Alexandra Gjerpen har tatt turen fra Oslo og er svært imponerte.

- Du er helt rå Andrea! smiler Jess Rodin. 

Gjerpen legger til:

- Det er en forestilling som har alt! Scenografien, lyset, musikken og humoren. Alt var dritbra!

IMG_6356.jpgSKUESPILLERKOLLEGAER: - Jeg trodde dette skulle være en forestilling mest rettet mot barn, men jeg lo gjennom hele stykket, forteller Kristin Jess Rodin (t.h.). Her sammen med Alexandra Gjerpen og Andrea Vik (t.v). 

Stas med sommerteater

Mie Kristiane og moren Tuva Kristine Halle har også tatt turen. De er bosatt i Sandvika, men måtte ta seg en tur til Drammen da de hørte om sommerteateret. 

- Vi var her for to år siden da vi så «Byen under bakken», og synes det er stas med sommerteater, forklarer Tuva Kristine.

Mie Kristiane driver selv med teater og synes «Månelandslaget» var inspirerende.

- Det mest overraskende var at det ikke var så skummelt som jeg trodde, forklarer Mie Kristiane. 

Hun likte spesielt godt scenen hvor romskips-gjengen møter fremmedlegemet for første gang.

83297825834976799329.jpgIKKE SÅ SKUMMELT:
 Mie Kristiane Halle synes det var bra at forestillingen ikke var så skummel. Her sammen med mammaTuva Kristine Halle.

Blandede følelser

Skuespiller Olivier Mukuta teaterdebuterte med «Månelandslaget», og forteller at han synes det blir uvant å ikke spille i byparken lenger.

- Jeg har blandede følelser over at denne perioden er over. Vi har levd oppå hverandre i flere uker, og jeg kommer til å savne samholdet, forteller han.

Men han er også spent på nye skuespillerprosjekter som venter.

- Det er ganske hemmelig fortsatt. Men nå skal jeg gå i gang med en TV-produksjon og en teaterforestilling. Det gleder jeg meg veldig til.

IMG_6232.jpgNYE PROSJEKTER:
 - Jeg har litt blandede følelser over at denne teaterperioden er over, forteller Oliver Mukata.

LES OGSÅ: Elvekompaniet lover teaterfest i byparken


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE