ANNONSE

ELVEKOMPANIET: F.v. Andrea Vik, Olivier Mukuta, Inga Ibsdotter Lilleaas, Eirik Røland, Iselin Doret Brandt Bestvold, Stian Isaksen, Hans Norman Røine og Ragnhild Gravem.
ALLE FOTO: ELISABETH ENGEBRETSEN / DRM24

Elvekompaniet lover teaterfest i byparken

1. august inviterer den lokale teatergruppa Elvekompaniet til urpremiere på romskipskomedien «Månelandslaget» i Drammen park.


Elisabeth Engebretsen

 24.07.19, kl. 13:49
 04.08.19, kl. 21:19


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Masse gøy... Og god musikk! Det er vel det vi kan si..? sier skuespiller i Elvekompaniet Stian Isaksen spørrende til de andre da DRM24 spør hva publikum kan vente seg.

- Og imponerende koregrafi, smiler Inga Ibsdotter Lilleaas.

- Vi liker å kalle det en romskipskomedie for folk og familier med show, musikk og dans, supplerer regissør Andrea Vik. 

ANDREA WIK_ELVEKOMPANIET_.jpgREGI:
Andrea Vik var skuespiller i Elvekompaniets forrige sommerforestilling i parken, «Byen under bakken». Denne gangen er hun regissør. 

Universets dårlige vaner

Kompaniet forteller at «Månelandslaget» handler om en sprø gjeng som jobber på et romskip og som reiser rundt for å sanke inn universets dårlige vaner.

- Det er det de jobber med til vanlig, men en dag skjer det noe helt spesielt. Et faretruende vesen omringer romskipet og prøver å ta seg inn. Vil de bli kuppa og vil det oppstå konflikter innad i gruppa? Mer kan vi ikke si, sier Lilleaas hemmelighetsfullt.

Men teaterkompaniet avslører likevel et fengende musikalnummer som heter «Enige om å være uenige» for DRM24 under øvingen på Union Scene i Drammen. 

5-100 år

Målgruppen for forestillingen favner bredt i alder og er laget for de som er mellom fem og hundre år.

- Men er det vanskelig å appellere til så mange ulike aldersgrupper?

- Jeg tenker at alle er glad i en fest, og det er det vi ønsker å få til med denne forestillingen, at det er en fest inni teaterformen, resonnerer Vik. 

- Vi prøver å lage noe som er morsomt for barn, voksne og besteforeldre. At det er noe gøy for alle på ulike måter, forklarer Isaksen. 

elvekompaniet på union scene i drammen_1234.jpgLOKAL FORANKRING: Et krav for å være medlem i Elvekompaniet er at man må være buskerudværing. Her øver tre av kompanimedlemmene ved Union Scene. Fra venstre: Inga Ibsdotter Lilleaas, Iselin Doret Brandt Bestvold og Hans Norman Røine.  

Effektivt og intenst

Vanligvis varer en prøveperiode for en forestilling åtte uker, men for Elvekompaniet er tiden betraktelig kortere. 

- I to og en halv uke øver vi. Det er jo litt sinnsykt egentlig. Men vi har hatt noen workshop sammen tidligere i år også, sier Vik.

- Jeg synes det er vanvittig gøy at det er intenst. Man jobber på en annen måte når man må være så effektiv, forteller Lilleaas.

Sommerteater

For tre år tilbake satte Elvekompaniet for første gang opp sommerteater med forestillingen, Byen under Bakken, i sirkusteltet i Drammen park. Teater i sommerferien er noe de selv savnet som barn.

- Jeg føler at det oppstår et vakuum mellom fellesferien og skolestart, hvor man ønsker at noe skal skje, sier Lilleaas.

Alle i Elvekompaniet har forankring i Buskerud, men mange bor vanligvis andre steder.

- Det er noe helt spesielt å lage teater med folk man kjenner så godt fra før, forteller Isaksen.

prøver teater for første gang_oliver.jpgSPENNENDE MED TEATER: Amanda-vinner og mjøndøling, Olivier Mukuta, vant i 2016 Amandaprisen for sin rolle i «Welcome to Norway». Nå skal han spille teater for første gang.

Amanda-vinner

De fleste i kompaniet har fått mye sceneerfaring siden friteatergruppen fødsel i 2013, men for Amanda-vinner og mjøndøling, Olivier Mukuta, er teater noe helt nytt.

- Bortsett fra radioteater, så er teater noe jeg prøver for første gang. Det er sjukt gøy, og jeg lærer så mye av de folka her, smiler han. 

I stykket innehar han rollen som teknisk sjef på romskipet. Mukata synes det er vanskelig å beskrive den største forskjellen mellom film og teater, men trekker frem energinivået som veldig ulikt.

- I film er det vanvittig mye venting, og det er det overhodet ikke nå, forteller han.

LES OGSÅ: 
Elvekompaniet vil at alle i fylket skal bidra


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE