ANNONSE

Medlemmer av friteateret Elvekompaniet i aksjon på scenen.
F.v.: Benedikte Karine Sandberg som Rottedronningen og Renate Reinsve som Kjetil.
FOTO: Hilde Kvalheim

Elvekompaniet vil at alle i fylket skal bidra

De er ekstremt forankret i lokalmiljøet, Elvekompaniet. For skal du være med, da må du ha røtter i Buskerud.


 10.02.16, kl. 12:13
 02.03.17, kl. 13:53


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Eventyret startet i 2013. Renate Reinsve, Stine Bergo, Marthe Berg Reffhaug, Ingvild Schade og Andrea Vik gikk sammen og opprettet friteateret med navn Elvekompaniet. De ønsketå lage et scenekunstkompani med lokale profesjonelle kultur- og kunstaktører fra Buskerud. Siden den gang har de fått med seg flere buskerudværinger på laget - alle profesjonelle. I dag er Elvekompaniet det eneste friteateret i Buskerud, og nå jobber de hardt med stykket Byen under bakken, som vil bli oppført i sommer. 

- I og med at det ikke finnes andre proffe friteatergrupper i Buskerud per i dag, tok vi saken i egne hender, og ønsker nå å starte en tradisjon med årlig sommerteatershow i Drammen, forteller Anette Løbach. Hun sier at det lenge har vært en drøm om å komme på banen med et tilbud i sommerferien og at teater skal bidra til et positivt fellesskap.

- Teater kan være et sted å samles, le og grine - og gjerne mer i mellom!

LES OGSÅ: Halvor er en av Drammens morsomste menn

Vil samle folket

Kompaniet har flere ambisjoner og mål, og det første målet er å lage teatershowet Byen under bakken i slutten av juli, i Byparken i Drammen. 

Et annet mål er å samle frivillige fra Buskerud og bedriftene i fylket, slik at alle kan bidra i et positivt fellesskap. 

- Vi håper at lokalsamfunnet i Drammen og Buskerud skal yte godt av våre prosjekt på flere plan, sier Løbach og legger til at kompaniet kan bidra til glede, inspirasjon og moro, sier Løbach.

Hun forteller at alle som ønsker kan bidra når kompaniet skal sette opp teater.

- En av hovedknaggene våre er å invitere det sterke industri-Drammen til å medvirke, skape teater som ikke bare er for teaterfolk, og engasjere ungdom og folk til å bidra i avviklingen. Vi er åpne for å ha med alle fra konfirmantgrupper til naboer som vil hjelpe til med å rigge telt, stå i billettluka, ta i bruk EB sine gamle kabelruller og ha det gøy.

Profesjonelle og engasjerte

Men hvem er egentlig personene i friteateret?

De er alle mellom 20 og 30 år, oppvokst forskjellige steder i Buskerud. De har tatt høyere utdanning i England, Sverige, Danmark og Norge. Samtlige, 17 personer i alt,  jobber i dag innenfor kultur av ulik art.

- Vi er forfattere, musikere, musikkdesigner, scenograf, skuespillere, dramaturg, prosjektledere og administratorer - men mest av alt - engasjerte folk, forklarer Løbach nærmere. 

Alle i kompaniet jobber på eller bak scenen.  LES OGSÅ: Fullspekket Union da Karpe Diem entret scenen - Rollene i stykket til sommeren er besatt, men å være med på prosjektene til Elvekompaniet kan man være på så mange måter at kun fantasien setter grenser, sier Løbach.

Med andre ord, alle som vil bidra kan være med. Men det er et stort og viktig kriterie; Du må ha lokal tilknytning.
 

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE