ANNONSE

FOTO: PRIVAT / PRESSEBILDE

Den russiske nasjonalballetten tilbake i Drammen etter fjorårets branndrama

Stjerne-ensemblet fra Moskva fikk en opplevelse de sent vil glemme på turnébussen i Drammen i fjor vinter. Denne helga er de tilbake på scenen i teatret.


Alexander Jansen

 19.01.18, kl. 22:11
 22.01.18, kl. 23:29


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er i anledning den berømte, klassiske balletten «Svanesjøen», at den russiske nasjonalballetten nå er tilbake i Drammen.

Det var imidlertid ikke bare de russiske verdensstjernene som stod for dramatikken under turnéstoppen i Drammen i fjor. På vei ut fra Gamle Kirkeplass slo plutselig flammene ut av turnébussen med 37 russiske ballerinaer

Etter heltemodig innsats fra tilfeldig forbipasserende drammensere ble en samlet russisk nasjonalballett reddet - sjokkert men uskadet - fra flammene før brannvesenet ankom i full utrykning. I etterkant vanket det både «spasiba» i fleng og teaterbilletter på drammenserne som ble ballettkompaniets redningsmenn.

- De risikerte livet sitt for å redde oss, og vi er svært takknemlig for at de reddet våre, uttalte turnémanager for den russiske nasjonalballetten, Galyna Gulii, til DRM24 i etterkant.

BLE INVITERT MED PÅ SHOW: Hans Forberg, nasjonalballettens redningsmann i Drammen, her avfotografert sammen med familien og den russiske nasjonalballetten under neste forestilling. - Alle danserne var veldig glade for å se helten vår og kunne takke han personlig, forklarte turnesjefen til DRM24. (FOTO: PRIVAT)

Snart utsolgt

Med «solister fra Bolshoi-balletten, musikk av Tschaikowski, strålende dans i verdensklasse, et magisk plott og overdådige kostymer og koreografier», er de to forestillingene søndag og mandag nær utsolgt - ifølge Drammens Teater er det kun noen få billetter igjen på mandags-forestillingen.

Den verdensomspennende turnéen har skapt stor suksess over hele verden. Kunstnerinstruktør og stifter av Moskvas Bolshoi-balletter er den førende solisten, og har i en årrekke vært partner med den berømte primaballerina Maja Plissezkaja.

Og så er det altså ikke helt fritt for at et av verdens mest kjente ballettkompanier kanskje har fått et ekstra spesielt forhold til Drammen heretter...

LES OGSÅ:  Reddet den russiske nasjonalballetten fra brennende buss


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE