ANNONSE

Tree Gelbman (Jessica Rothe) aner ingenting om faren som truer bak.
FOTO: United International Pictures

Skrekkelig skrekk

«Happy Death Day» er en bisarr film som skifter modus flere ganger underveis og bidrar mer til forvirring enn begeistring.


Robert Depuis

 29.10.17, kl. 17:30
 04.11.17, kl. 21:35


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Tree Gelbman (Jessica Rothe) er fanget i en tidsloop hvor hun må gjenoppleve sitt brutale drap om igjen og om igjen, og om igjen, og om igjen på ulike groteske måter til det kjedsommelige.

«Happy Death Day» stjeler uhemmet fra den ene skrekkfilmen etter den andre, mens selve plottets premiss er hentet fra klassikeren «Groundhog Day». I stedet for murmeldyr og sarkastiske Bill Murray-ytringer, er handlingen plassert i et collegemiljø hvor en brutal morder går løs.

En desperat Tree forklarer den nye vennen Carter (Israel Broussard) situasjonen.

Manus-mangler

Der hvor «Groundhog Day» hadde en kreativ sjarm er «Happy Death Day» blottet for det meste og klarer ikke helt å bestemme seg hvilke retning den skal ta. Det ender opp som et usammenhengende virvar av uholdbare manusløsninger som føles like syltynt som morderens motiv, og med en hovedperson som forandrer personlighet flere ganger underveis i takt med filmens stemning.

Midt i det hele har også Tree bursdag og blir feiret her av sin romkamerat Lori (Ruby Modine)

Rot

Regissør Christopher Landon med filmer som «Paranormal Activity: The Marked Ones» og «Scouts Guide to the Zombie Apocalypse» på sin samvittighet, prøver å kamuflere den forvirrende strukturen med fancy kamerabevegelser og dikterende musikk uten særlig suksess.

Man skulle tro at med så mye stjeling, så ville man stjele de beste delene og sette sammen den ultimate film, og ikke et rot som dette - som ikke engang skremmer.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE