ANNONSE

KJEMPEN OG MINIPUTTEN: Dwayne Johnson og Kevin Hart gjentar sine respektive roller, men med en twist.
FOTO: SF Studios/Sony Pictures

Sjarmfull og harmløs moro

«Jumanji: The Next Level»: Gjengen er tilbake og følger det samme muntre sporet, men med en ny gameplan.


Robert Depuis

 06.12.19, kl. 21:13
 18.12.19, kl. 22:55


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Oppfølgeren til «Jumanji: Welcome to the Jungle», en av de positive overraskelsene i 2017, er allerede her - med det litt uoriginale navnet «Jumanji: The Next Level». Oppfølgeren følger i samme spor, med de samme skuespillerne - pluss noen nye fjes.

Selve historien fortsetter der den forrige slapp, og vi følger de samme fire vennene fra forrige film, som nå har blitt et par år eldre og er nå spredt rundt i ulike byer på ulike skoler. De strever med å opprettholde vennskapet, og noen sliter med å tilpasse seg sin nye livssituasjon.

Men ferietiden er kommet, og gir de alle en gylden mulighet for å møtes igjen. Så var det dette spillet «Jumanji», da - som er mer virkelig enn virkeligheten selv. Da en av vennene blir fanget i spillet, som nå er preget av å være i heller dårlig befatning, er det på nytt behov for å entre den farlige spillverdenen for å redde sin venn.

Jumanji2_04.jpgGJENGEN ER TILBAKE: Denne gangen har spillets avatarer fått et nytt tilskudd med Awkwafina (nummer to fra høyre)

Samme opplegg

Opplegget er det samme, avatarene er de samme, men nye spillere blir ufrivillig viklet inn i en ny gameplan. Avatarene blir derimot igjen spilt av Dwayne Johnson, Karen Gillan, Jack Black, Kevin Hart, popyndlingen Nick Jonas og nykommeren Awkvafina.

Skulle du være litt forvirret over avatarer og spillere, så hjelper det selvsagt å se den første før man ser den andre. Der blir det grundigere forklart. Selv jeg gikk litt surr i hvem som er hvem under filmen, men ikke verre enn at man etter hvert skjønte tegninga.

Jumanji2_03.jpgUGJESTMILD ATMOSFÆRE: Jack Black gjør noe han muligens behersker dårligst - å løpe.

Samme gjeng

Teamet både bak og foran kameraet, med regissør Jake Kasdan i spissen, er de samme som i den første filmen. Ånden og eventyrstemningen er den samme. Latteren sitter heldigvis like løst, og den samme muntre gjengen ser ut til å kose seg like mye denne gangen også.

Skuespillet er tilfredsstillende, men Dwayne Johnson briljerer ikke akkurat med sine skuespillerprestasjoner. Han spiller på sin sjarm og selvironi, det er der han har sin styrke, og ikke når han må agere som andre.

Jumanji2_05.jpgAlex Wolff (Hereditary) spiller Young Spencer som har en «spillkveld» med sin bestefar, spilt av Danny DeVito.

Oppgradert

Effektene har blitt oppgradert noe fra forrige gang. Det er flust med underholdende scener, og tonen karakterene i mellom dytter på smilebåndene i generøse doser. Det er klare likhetstrekk med åttitallets eventyrfilmer, med spesielt Indiana Jones som det ultimate forbildet. Musikken og lydbildet er mikset til glede for elskere av det høylytte.

Historien har et plott som holder det interessant nok, men holder interaktiviteten mellom karakterene i høysetet. Den lette tonen er filmens styrke. Den prøver seg også med litt lett popcorn-sentimentalitet mot slutten, som føles noe unødvendig for en film av dette formatet. Men det holdes forholdsvis overfladisk og heldigvis dveler man ikke for lenge med det.

Konklusjonen, andre gang ut, er at den holder samme standard som forrige film, og er et fint alternativ til 90-talls-versjonen med Robin Williams.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE