ANNONSE

Prisvinnende film fra Drammen med Norgespremieré på Union

Den uavhengige spillefilmen «Suicide Service», spilt inn i Drammen og Lier i fjor vinter, har premiere på Union Scene 25. november.


Redaksjonen

 08.11.17, kl. 10:55
 14.11.17, kl. 15:25


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Filmen er skrevet og regissert av Thorkell A. Ottarsson, og er et spenningsdrama som foregår i et kaldt og snødekt landskap.

Filmen handler om to menn, Roy (Nick Faust) og Erik (Tor Itai Keilen), som driver med ulovlig selvmordshjelp, hvor de mot god betaling gir mennesker som ikke vil leve lengre hjelp. Om det så er å holde pistolen som skal fyres av eller kniven som kutter blodårene. Men når en journalist oppdager hva de holder på med, så begynner alt å rakne og disse to mennene må innse at de kanskje ikke kjenner hverandre så godt som de trodde.


Lavbudsjett

Innspillingen av Suicide Service foregikk i Drammen og Lier, vinteren 2016. Den var selvfinansiert av filmkollektivet Gloomy Elk og laget på lavt budsjett.

I en av hovedrollene spiller Nick Faust, en skuespiller og teaterregissør fra USA, som er mest kjent for å ha spilt i en rekke skrekkfilmer i hjemlandet. Nick Faust likte manuset til Suicide Service så godt at han tilbød seg å spille i filmen gratis, så lenge han fikk et sted å bo og mat. Han fikk dermed flytte inn hos regissøren, og ble en del av hans familie i de 2 månedene filminnspillingen foregikk.


Den andre hovedrollen spilles av Tor Itai Keilen, en teaterskuespiller, som også har spilt mange små og store roller i en rekke filmer. Han er snart å se på Det Norske Teateret i stykket «UTAFOR». 

Resten av skuespillerne er lokale talent og profesjonelle skuespillere fra Oslo, en av de kvinnelige rollene spilles av regissørens datter Hulda Elira Thorkellsdotttir, som for tiden studerer skuespill i London. Hun har hatt mange småroller i musikaler og kom til semifinalen i Norske talenter i 2011.


Begynte med kortfilm

Thorkell A. Ottarsson er født og oppvokst på Island, men har nå bodd 13 år i Drammen. Han studerte teologi og filmteori mens han bodde på Island. Da han kom til Drammen gjorde han for alvor noe ut av sin lidenskap om å lage film.

Han og flere andre lokale filmskapere samlet seg og startet Gloomy Elk, og begynte å produsere kortfilm i drammensområdet. Og etter å ha lagd et titalls kortfilmer følte de at det var på tide å ta steget videre og produsere en spillefilm.

Suicide Service har ifølge produsenten fått gode omtaler og pris som beste spillefilm i filmkonkurranser den har blitt sent til.LES MER OM FILM HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE