ANNONSE

NYTT FESTIVALOMRÅDE: Parkeringsplassen og «taket» på gummivarefabrikken på Grønland blir forvandlet til festivalområde med kapasitet på 5.000 mennesker 15. juni.
FOTO/GRAFIKK: WORKING CLASS HERO

Working Class Hero gjenoppstår på nytt festivalområde

Etter flere års avlysninger og laber interesse er WCH-festivalen tilbake for fullt 20 år etter den først så dagens lys. Og det på en helt ny arena - med en internasjonal headliner på trappene.


Alexander Jansen

 28.03.19, kl. 14:21
 08.04.19, kl. 13:44


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Festivalen som tradisjonelt har hatt Union Scene som festivalarena har forsøkt seg utendørs tidligere, blant annet på Sølfastøya.

Nå markeres 20-årsjubileet med et helt nytt festivalområde bare et steinkast unna Union, nemlig utendørs ved den gamle gummivarefabrikken vis-a-vis hotell Union Brygge.

Her blir det rigget opp to scener, en på bakkeplan og en på taket av bygningen som i dag huser blant annet restaurant og bar, og som i dag blir brukt som tumleplass for urbane utendørsaktiviteter.

Under festivalen blir hele området blir forvandlet til en stor tumpleplass med mulighet for både bespisning, og sitteplasser på grøntområdet ved parkeringsplassen.

- Det blir et utrolig kult sted å ha det. Vi kommer også til å samarbeide med både Gummibaren og Grua slik at publikum kan benytte seg dette. Vi kommer også til å selge spesialpakker med mat og drikke på festivalområdet, sier arrangør Christian Selvig til DRM24.

Her blir det festival. (ARKIVFOTO: NILS. J MAUDAL)

LES OGSÅ: Avlyser Working Class Hero - igjen

Internasjonal headliner

Working Class Hero har alltid handlet om musikken, og ildsjelene som står bak har foreløpig sluppet disse navnene som står på scenen lørdag 15. juni:

Unni Wilhelmsen, Konger og Keisere, Vårin, Blomst, Erlend Ropstad og Amanda Tenfjord. 

I tillegg lover arrangørene en overraskelse av «internasjonalt format» som blir annonsert neste uke.

- Jeg kan si så mye som at forrige gang denne artisten spilte i Norge var det for et utsolgt Oslo Spektrum. Det er en stor artist i skandinavisk sammenheng, sier Selvig.

- Dere slår virkelig på stortromma i år?

- Det er jo bursdag så det må det feires. Gammel gjeld er historie og dette tror vi blir veldig bra, sier Selvig.

- Hvordan har det seg at festivalen havnet her?

- Det er litt tilfeldigheter som følge av et samarbeid med Union Eiendomsutvikling, som ønsket å bidra, samtidig som vi lette etter en ny arena. Det blir både sentralt og intimt, samtidig som det har god kapasitet og plass til 3-4000 mennesker, sier Selvig.

Working Class Kids UNG arrangeres fredag, og Working Class Kids søndag. Det blir kun én dags voksenfestival i årets utgave.

URBANT: Slik der det ut på det som har fått tilnavnet «taket». (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

I DAG: Parkeringsplassen mellom Glitre og Brodahlsbygget blir tumpleplass for flere tusen mennesker. (FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)


LES OGSÅ:
Blåser liv i Working Class Hero
LES OGSÅ: Byens best bevarte hemmelighet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE