ANNONSE

NY ARENA: På taket av Brodahlsbygget på Grønland. Her fra lørdag kveld.
FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Working Class Hero traff og bommet på en gang

Det har vært hard kamp om konsertpublikummet i drammensområdet i helga, og Working Class i Drammen ble neppe vinneren.


Alexander Jansen

 16.06.19, kl. 15:09
 26.06.19, kl. 05:37


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Som tidligere omtalt fikk riktignok 20-årsjubilanten en tøff jobb med billettsalget da planlagt headliner avlyste noen uker i forveien, og DeLillos kom inn som superreserve lørdag kveld.

I løpet av lørdagen har det ifølge arrangøren vært rundt 600 mennesker innom fra konsertene startet på ettermiddagen, til De Lillos rundet av ved midnatt. Da var det omtrent 200 igjen.

- Det er vi fornøyd med. Dagen ble perfekt, jevnt med folk, og både publikum og band var fornøyde, sier festivalsjef Christian Selvig til DRM24.

FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Krise for «WCH Ung»-festivalen

Fredag kveld med Working Class Ung var imidlertid fullstendig katastrofe. Stakkarslige 10 ungdommer var innom i løpet av konsertserien. 

- Det er åpenbart ikke musikk ungdommen vil ha, så det spørs vel om det er noe å satse videre på, sier Selvig, overrasket over det lave oppmøtet.

Èn ting er han imidlertid strålende fornøyd med helga under ett, og det er den nye konsertarenaen på taket av den gamle gummivarefabrikken på Grønland. Her kunne publikum kose seg på grønt sitteunderlag akkompagnert av livemusikk fra ettermiddag til sent på kveld. Rikelig med mat og drikkeservering var det også - og salget gikk bra.

Søndag skal rundt 600 besøkende ha vært på plass på Working Class Kids på Union, som er noe lavere enn fjorårets oppmøte. Økonomisk skal festivalen under ett i årets utgave gå omtrent i null, ifølge Selvig.

WCH-ARENAEN: Her fra De Lillos-konserten lørdag kveld.

Kamp om festival-publikummet

I helga har det også vært både Hokksunddager, Lierdager og Sande-dager, alle med sine respektive konserter. I tillegg har det vært store konsertarrangement i flere andre byer på Østlandet.

- Mister dere mye publikum på å arrrangere denne helga?

- Jeg tror nok vi er mer en nisjefestival om ikke konkurrerer i så stor grad med de andre festivalene, og at mesteparten av publikummet vårt er lokalt fra Drammen, sier Selvig.

Til sammenlikning
skal det ha vært 1.000 mennesker på plass for å høre Plumbo på Sanden Hotell i Hokksund fredag, og det skal ikke ha vært nevneverdig færre lørdag for å høre Rune Rudberg samme sted. 

Også i Lierbyen var det godt oppmøte lørdagens konsertserie, hvor Hkeem med superhiten «Fy Faen» satte kronen på verket. På Toget Pub var det også livemusikk og god stemning til langt på natt. 

SE FLERE BILDER FRA WORKING CLASS HERO HER:

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE