ANNONSE

FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Raga Rockers på lavoktan med små injeksjoner av nitro

- Trøkket blant publikum og fra scenen kunne kledelig bli skrudd noen hakk opp til neste gang, skriver DRM24's anmelder om rockelegendene fra 80-tallet.


Robert Depuis

 25.08.17, kl. 22:35
 14.09.17, kl. 15:28


ANNONSE
ANNONSE

 

KONSERTANMELDELSE: «Raga Rockers» entret scenen temmelig nøyaktig og lite opprørsk klokken 20.00 til høflig applaus av et stadig voksende publikum. Et publikum som for øvrig bestod av et klientell rundt midtlivskrisa, pluss minus 10 år. Tidspunktet på kvelden var antagelig litt for tidlig til å tiltrekke seg den yngre garden, hvor vorspiel og billigere øl fra hjemmelige kjøleskap, muligens fristet mer.

En litt nonchalant og layback vokalist Michael Krohn og hans kompanjonger gikk umiddelbart rett i strupen på de som var der, og satte i gang med sine heftige gitarriff og rølpete tekster. Det er rock, det er attitude, som trumfer deres musikalske presisjon. Men selv i sin heftigste øyeblikk virker det hele litt smådaft både på scenen og blant publikum. Det hele er litt stillestående, med et trøkk som aldri helt setter seg den første halvdelen. Mulig er publikum ikke helt fortrolig med sangrepertoaret til Raga Rockers, og gjenkjennelsensfaktoren er litt for fraværende i starten. De har ikke en like stor liste av hitsanger som sine rivaler lengre nord.

Vokalist Michael Krohn virker også litt avslått og litt umotivert. Han livner dog til halvveis etter sin egen bursdagshyllest og en halvveis vellykket allsang til ære for seg selv. Det er veldig rock, og veldig kledelig hans lettere ironiske stil. Publikum er mer med nå, stemningen er oppadgående. Sangene begynner etter hvert også å nyte godt av sin gjenkjennelsesfaktor blant publikum.

FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24
De siste 20 minutter er både publikum og artistene mer i humør. Den røde jakka til vokalist Krohn havner omsider på gulvet, og de kjører på med sine aller største hits med «Noen å hate» i spissen. Nostalgifaktoren har spilt ut sitt endelig trumfkort og fått livnet publikum nok opp til at de rocker med.


De aldrene rockerne, som hadde sin storhetstid på slutten av 80-tallet og begynnelsen av 90-tallet, holder fortsatt stand og lever høyt på nostalgi og unntaksvis gode slagere som fortsatt holder tidens tann, selv om trøkket blant publikum og fra scenen kunne kledelig bli skrudd opp noen hakk til neste gang.

LES OGSÅ: Ina Wroldsen yrer av spilleglede - leverte en forrykende avslutning
LES OGSÅ: Knallstart på Elvefestivalen - strålte om kapp med sola

FOTO: TINA BERGERSEN / DRM24


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE