ANNONSE

UT I VERDEN: London-baserte Julz West har blant annet jobbet med Ed Sheeran, nå tar han med Martine Rønning til Japan.
FOTO: Michael Agyemang

Martine Rønning klar for plateslipp og turné i Japan

19-åringen fra Lierskogen ble kjent gjennom «Idol». Nå er hun ferdig med videregående og driver med musikk på heltid.


Andrea Syversen

 04.09.19, kl. 22:53
 17.09.19, kl. 13:22


ANNONSE
ANNONSE

 

LIER: Om alt går etter planen skal Rønning gi ut sin første EP fredag 6. september - samtidig står turné i Japan på planen.

Lier-jenta har i lang tid skrevet sine egne sanger, og har gitt ut to singler. Gjennom flere år har hun samarbeidet med artist og låtskriver Julz West fra England, og nylig ble det fart i sakene etter en samtale mellom de to.

- Han ringte meg og spurte om jeg ville bli med på turne til Japan. Først tenkte jeg «Er dette sant?». Og ja, han var helt seriøs.

Hun fikk noen uker til å skrive ferdig låtene sine, så bar det til London hvor de sammen produserte hennes første EP.

- Det var litt ambisiøst, men vi hadde en uke på oss til å produsere fem låter, hvor fire av dem var helt nye. Vi jobbet døgnet rundt! Det var hektisk, men det ble veldig bra til slutt.

IMG_1963.jpgSKIFTER PROFIL: Tidligere har hun gått under artistnavnet Martine R, men før turneen og EP-slipp blir det en ny profil. Nå er det Martine Rønning som gjelder på ny Spotify-side.

Eksperimenterer med sjanger

Pop er definitivt sjangeren til Rønning, men under oppholdet i London prøvde hun å eksperimentere med musikken. Hennes kommende opp-tempo låter er mer i sjangeren sassy-pop, en av låtene har også innslag av mer afrikanske rytmer.

- Disse låtene er basert på følelser og hendelser jeg syntes har vært interessante. Det er historier jeg har hørt gjennom blant annet venner, så disse låtene er ikke basert på mitt eget liv.

LES OGSÅ: Konsertdebuterte i Drammen etter «Idol»

Deler av seg selv

Balladene derimot, de er skrevet etter egne følelser og tanker. Disse låtene står Rønning nært. Den unge låtskriveren forteller at hvis man skal gi ut musikk som skal bety noe for andre, og som lytterne skal kunne kjenne seg igjen i, er man nødt til å dele av seg selv.

- Jeg ville gi det et forsøk, og jeg må innrømme at jeg var veldig spent – men jeg er veldig fornøyd med resultatet. Jeg føler jeg lever drømmen litt nå, jeg vil jo lage musikk, sier Lier-jenta.

Selv om Rønning har mest publikum og lyttere i USA, har hun sunget i en del bryllup, konfirmasjoner og julebord i Norge. Det er noe hun trives godt med, og musikeren forteller at hun tar på seg de fleste oppdrag -  i det siste har hun også samarbeidet med Norges største artist-agency Need Music.

IMG_1976.jpgTRENGER LUFT: Mellom låtskriving og øving til opptredener møter Rønning venninner eller går tur for å lufte hodet

Nye eventyr

På onsdag drar hun til London for å øve med Julz West, før det bærer til Japan senere i uken. Rønning er veldig takknemlig for muligheten hun har fått, og takker foreldrene for all støtten hjemmefra.

- Det hadde ikke gått uten dem! De har alltid hjulpet meg, støttet og hatt trua på meg og musikken.

- Det er også nå jeg har muligheten til å dra på en sånn turne, jeg har ingen forpliktelser annet enn meg selv. Jeg måtte bare prøve, jeg hoppet i det og gleder meg veldig.

Det har vært vanskelig å kombinere musikken med skolegang, særlig når hun ønsket å gjøre det så bra som mulig begge steder. Etter videregående har Rønning følt seg mer kreativ, selv om hun er inne på tanken på å studere allerede neste høst. Men foreløpig vil hun fortsette å utvikle seg og bare drive med musikk.

- Målet videre er å skrive, produsere og gi ut flere låter – for nå har jeg skikkelig motivasjon, sier Martine.

Hun håper også å bli kjent med andre i bransjen og lære av dem. Det er den beste måten å forbedre seg videre på, tror 19-åringen.

Gode tilbakemeldinger

Og tilbakemeldingene på låtene er gode. Meldinger som «jeg hører på sangene dine hver dag» og «det du gir ut betyr noe for meg» er blant tilbakemeldingene som finner veien til Martines innboks. 

Etter flere år i bransjen har Rønning fremdeles nerver før en opptreden, men selv om hun drar til Japan alene så vet hun at det kommer til å gå fint.

- Etter noen minutter bare koser jeg meg på scenen, avslører Martine.

IMG_1970.jpgALLE FOTO: ANDREA SYVERSEN / DRM24

 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE