ANNONSE

FÅR TERNINGSKAST TO: M.I.A. på Gamle Kirkeplass
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Mismatch - ukomfortabel, brysk og halvhjertet

M.I.A. på Gamle kirkeplass ble en merkelig og en litt malplassert avslutning av en ellers musikalsk vellykket festival.


Robert Depuis

 27.08.17, kl. 00:52
 14.09.17, kl. 15:28


ANNONSE
ANNONSE

 

KONSERTANMELDELSE: Som en ekte diva lot britiske M.I.A. publikum vente på seg, mens DJ-en, som i all sin iver forøvrig trodde han var i Oslo, ravet rundt og prøvde å få liv i en hurtig voksende flokk av nysgjerrige publikummere.

Etter tjue lange minutter dukket omsider hovedattraksjonen selv opp uten et band, men akkompagnert av en ekstra sanger/rapper og to dansere. De kastet seg sporenstreks ut i det med en aggressiv sceneopptreden i takt med DJ-ens samples blåsende ut av miksebord - men da hadde publikum allerede begynt å kjenne på sin besøkelsestid og så smått vendt nesen videre.

FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Den aggressive musikken fortsatte ufortrødent videre, uten særlig kontraster og med ekstremt lite progresjon i låtene. Hovedbeaten som bærer sangene viker som regel ikke en millimeter fra opprinnelsen, noe som i lengden blir forholdvis monotont, ensformig og tungt for hørselen. Og hvis ikke danselysten heller er til stede kan det fort bli kjedelig.

Det hjalp heller ikke på underholdningsverdien at hovedpersonen selv virket mentalt fraværende, med et humør og en karisma som ikke akkurat økte i takt med det hurtig minkende publikum. Gemyttet ble dessverre ikke bedre av åpenbare problemer med teknikken på scenen.


Det meste artisten foretok seg virket halvhjertet og utstrålte en energi som tilsa at hun heller ville være et annet sted, en følelse hun dessverre delte med store deler av publikum. For når siste sang ljomet over Gamle kirkeplass, M.I.A.'s største hit «Paper Planes», hadde over halvparten av de frammøtte allerede forlatt konserten. Det samme gjorde M.I.A. og følget, som nærmest spurtet vekk fra scenen før siste tone fadet ut. Da hadde hun vært på scenen i snaue 40 minutter.


Det ble en trist sorti for begge parter, og en lite minneverdig avslutning for festivalens største trekkplaster. En festival som forøvrig har vært av det forrykende slaget musikalsk sett.

M.I.A. var nok dessverre på feil sted til feil tid, med en musikk som kom fra en annen planet sammenlignet med hva vi hadde blir servert tidligere på festivalen. Det gjorde det ikke bedre at hovedattraksjonen selv ikke engang hadde med seg et band, men stilte med miksepult og DJ som musikalsk base - det ble en for tynn og altfor lett tilnærming.

LES OGSÅ: Terningkast seks: OnklP og De Fjerne SlektningeneSe flere bilder fra konserten her:

...


FOTO: ALEXANDER JANSEN / JOAKIM FJELDLI / DRM24


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE