ANNONSE

FOTO: GJERTRUDS SIGØYNERORKESTER

Byr på gratis julekonsert med sigøynerorkester

Kirkens Bymisjon inviterer til gratiskonserten «Rom i herberget» — en annerledes julekonsert med Solfrid Molland og Gjertruds sigøynerorkester.


Redaksjonen

 30.11.18, kl. 13:07
 04.12.18, kl. 22:01


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er Kirkens Bymisjon og Bykirken Strømsø som mandag 3. desember åpner dørene for store og små. Konserten starter klokken 19, og er gratis for alle. 

Kirkens Bymisjon skriver i en pressemelding at dette blir en annerledes julekonsert, som byr på norske og østeuropeiske julesanger. Julens budskap og historien om et fattig par som mangler husrom veves varsomt inn i vår egen tid.

Hyllest til sigøynermusikken

Konserten er en hyllest til styrken og spiritualiteten i sigøynermusikken. Gjertruds Sigøynerorkester har i snart 30 år holdt liv i en av de mest slitesterke tradisjonene i europeisk musikkliv.

- Det blir en konsert med variert program. Hvor ti fattige tilreisende vil være med å bidra, sier Richard Søderholm, avdelingsleder på Møtestedet Kafé i Kirkens Bymisjon.

På programmet står norske og østeuropeiske julesanger i tillegg til ildfull og vakker tradisjonell sigøynermusikk. Gjertruds sigøynerorkester er et fyrverkeri av et liveband, og det spellemannsvinnende orkesteret har fordypet seg i ungarsk, russisk og rumensk sigøynermusikk i over 30 år.

De har en allsidig bakgrunn, og Gjertrud Økland på fiolin er en musikalsk leder eller primàs som det heter på ungarsk. Solfrid Molland, som synger og spiller både piano og trekkspill, har et intenst nærvær på scenen. Molland har blitt tildelt pris for sitt musikalsk samarbeid med gatemusikere.

Minoritetenes musikkultur

Det blir en reise gjennom forskjellige minoriteters musikkultur.

- Vi har hatt en slik konsert tidligere i Fjell kirke og det var utrolig hyggelig å se hvor mye sang og musikk betyr for de fattige tilreisende, sier Søderholm. Han legger til at han håper mange setter av mandagskvelden til en annerledes julekonsert.

Julens budskap og historien om et fattig par som mangler husrom, veves varsomt inn i vår egen tid. Erik Hillestad har skrevet sangen «Marias Sang» spesielt til konserten. Lokale gatemusikere er musikalske gjester under konserten.

Det åtte mann store ensemblet har fått strålende tilbakemeldinger på sine tidligere julekonserter i ulike kirker i hele landet.

LES OGSÅ: Få full oversikt over julekonsertene i distriktet 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE