ANNONSE

SALSA: Den internasjonale kvinnegruppa «ZuleMax» fikk temperaturen til å stige mange hakk med et fyrverkeri av cubanske rytmer.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Fargerik kvinnefeiring

Union Scene var fylt til randen av feststemte kvinner onsdag kveld, og både publikum og program gjenspeilet byens kulturelle mangfold.


Alexander Jansen

 08.03.17, kl. 23:11
 17.03.17, kl. 20:22


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det var ikke bare skisprint som trakk folk til Drammen sentrum onsdag, ihvertfall ikke blant kvinnene. 

Nærmere 1.000 jenter, mødre og bestemødre i alle aldre strømmet inn dørene på Union Scene i løpet av kvelden for å delta på markeringen av den internasjonale kvinnedagen. 

Og da kvinnemarsjen iført nasjonaldrakter og langrennski over Bragernes Torg etter skisprinten ikke vekket det helt store engasjementet, manglet det definitivt ikke på responsen på Union Scene.

Fra foredrag til festkveld

Programmet var variert, med alt fra kulinariske smakebiter til foredrag og appeller, til moteshow, magedans og annen eksotisk underholdning.

Fokus på kvinners rettigheter og feiring av kvinnen var selvsagt i fokus, før festkvelden for alvor skulle slippes løs i form av heftige rytmer anført av fargesprakende kvinner. 

Hele 30 artister fra 13 ulike land inviterte til sang og dansenumre før kvelden var omme.

Avsluttet med et brak

Og hva passet ikke bedre å avslutte den internasjonale kvinnedagen med, enn en internasjonal, reinspikka kvinnegruppe på scenen. 

Det belgisk-nederlandske salsa-bandet «ZuleMax» med en cubansk diva i spissen, leverte et fyrverkeri av fengende rytmer og fargerike dansenummer fra scenen. 


Det 12 kvinner store bandet med tilnavnet «Mambo Queens» består av en rekke ulike nasjonaliteter, og inneholder alt fra hornblåsere til fiolinister og trommeslagere.

Ja til og med tradisjonell «kvinneredskap» som steikepanner og kjøkkenbestikk ble tatt i bruk som instrumenter underveis.

Konserten på Union Scene skal være bandets første i Norge, men forhåpentligvis ikke den siste. En perfekt avslutning på en kvinnekveld preget av eksotisk mat, dans og musikk. 

Se flere bilder fra showet her:

...


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE