ANNONSE

FOTO: PRESSEBILDE

Disse artistene ringer julen inn i Drammen

Julen nærmer seg, og flere lokale og nasjonalt anerkjente artister og band har bestemt seg for å ta steget opp på scenen for å underholde innbyggerne i Drammen.


Benedicte Haugaard

 18.12.18, kl. 12:05
 23.12.18, kl. 08:10


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN/NEDRE EIKER: I november lagde DRM24 en oversikt over julekonsertene i distriktet, men ettersom det blir mer og mer populært å holde julekonserter, har flere lokalt og nasjonalt kjente artister og band kastet seg på bølgen.

Stadig fler ønsker å opptre på drammensscenene, og i uke 51 og 52 kan kirker, puber og barer i Drammen by på alt fra rock'n roll til «Glade jul».

«Creedence christmas»

21. desember skal jula rockes inn i Mjøndalen, og på scenen står de musikalske julenissene i Fortunate Sons - the Creedence Clearwater Revival Experience. Med låter som Proud Mary, Bad Moon Rising, Have you ever seen the Rain, Cottonfields og Down on the Corner kommer de til byen med en hitparade av sanger fra et av verdens kjæreste band, Creedence Clearwater Revival.

Konserten vil blir den siste bandet gjør i det som har vært et meget aktivt år for, etter en kulturhusturne som har tatt med til steder som Festiviteten i Haugesund, Arendal Kulturhus, Otta Kulturhus og Gullbring i Bø. I september fylte de dessuten Drammens Teater da de feiret sitt 10-årsjubileum.

Nå runder de av året med årets minst høytidelige julekonsert, «Creedence christmas», på Olsen på Hjørnet i Mjøndalen.

Bandet lover dansbar rock'n roll inn i de sene nattettimer, og oppfordrer til å finne fram den røde og hvite ruteskjorta og varme opp stemmen, for her blir det mye allsang!

Paus på Åssiden

Ole Paus ønsket å lage en hjemme alene-fest av en juleforestilling, og slik ble det. «En liten håndfull ømhet» er Oles julefortelling, en konsert full av julens budskap og likevel en julekonsert helt utenom det vanlige.

Alt det Ole rører ved, får et uttrykk og en nærhet som han er alene om å skape, og det er dette som gjør ham til en helt spesiell formidler. Mange av de kjæreste julesangene er med, men de kommer i en form og et uttrykk som gir dem en ny nærhet. «Det var som jeg aldri hadde hørt dem før», skrev en anmelder da Ole kom ut med sin juleplate «Jul i Skippergata». 

«En liten håndfull ømhet» fortsetter der «Jul i Skippergata» slutter. Sanger og historier glir inn og ut av hverandre, musikk og ord, poesi og rabalder, tårer og latter, alt smelter sammen og alt munner ut i en drøm om en håndfull med.

22. desember klokken 19 kommer Ole Paus til Åssiden kirke.

TRINE HARTZ MED BAND:
Klare for å gi deg julestemning i Konnerud kirke 22. desember. (FOTO: PRIVAT)

«Julen vår»

22. desember inviterer Trine Hartz, Andreas Harket og Magnus Aannestad Oseth til konsert i Konnerud kirke. 

- Billettsalget har gått bra, og vi gleder oss masse til konserten, sier Hartz. Både hun og Harket er fra Drammen og har romstert i byens kulturliv i mange år. Oseth derimot, kommer fra Steinberg i Nedre Eiker. Tidligere i desember holdt de konserter i Strømsgodset kirke og Pinsekirken med 440 solgte billetter. 

Trine Hartz (26) og Andreas Harket (30) har med sin musikalitet og tilstedeværelse formidlet varme og glede til sitt publikum i en årrekke, både sammen og hver for seg. Sanger, gitarist og låtskriver Trine Hartz har utdanning fra Liverpool Institute for Performing Arts. Hun har lang erfaring på scenen både med band og som solist ved bryllup, begravelser og eventer. 

I sistnevnte kategori samarbeider hun stadig med Andreas Harket, som er utdannet ved NLA Høgskolen/Staffeldtsgate. Harket er for øvrig kjent for sitt arbeid med Soul Children og flere kjente artister som blant annet Donkeyboy, Rat City, Matoma, Trine Rein, Helene Bøksle, Veslemøy Solberg og Sven Ohrvik. 

Magnus Aannestad Oseth (28) fra Steinberg er en fremadstormende trompetist på den europeiske jazzscenen og har blant annet representert Norge tre år på rad i JM Jazz World Orchestra, presentert egenkomponert musikk på Kongsberg Jazzfestival og spilte senest i 2017 med Karin Krog i regi av Musikkens Venner.

Oseth har sin mastergrad i utøvende trompet fra Rytmisk Musikkonservatorium (RMC) i København, og er mottaker av en rekke legat og stipender – senest Drammen Rotarys Kulturstipend 2018, og har medvirket på flere kritikerroste grammofoninnspillinger.

Byr på julestemning

Samme kveld stiller Johan Helland og Audun Reknes med band opp i de samme lokalene. Her inviteres du til en kveld med kjente og kjære julesanger.

- For fjerde år på rad holder vi vår julekonsert i Konnerud gamle kirke. Som vanlig stiller vi med pepperkaker og gløgg, i tillegg til vårt fantastiske band, skrives det i facebookarrangementet.

I fjor ble konserten utsolgt, så arrangørene oppfordrer til tidlig billettkjøp. De oppfordrer også folket til å slippe tak i julestria.

- Kanskje man skal la julestrid være julestrid en liten stund, og heller bare nyte kvelden sammen med oss?

Nyttårsblues

29. desember blir det romjulsblues på Papirhuset i regi av Elvebyen Bluesklubb, og på scenen står Roosterhouse Gumbo Band ble startet i 2012.

En av de første spillejobbene ble avholdt på Bellman Pub på Notodden Bluesfestival. Bandet har i tillegg vært vertsband for jam på Bellman i en rekke år på rad. Ellers har bandet spilt på bluesklubber, puber og mindre festivaler, og Color Lines bluescruise er et av høydepunktene for disse muntre gutta.

Bandet spiller en gumbo av blues-stilarter. Entusiasme, glede og kjærlighet til musikken ligger bak alt bandet gjør. Disse gutta skaper alltid stemning!

LES OGSÅ: Få full oversikt over julekonsertene i distriktet


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE