ANNONSE

«Kingsman»-agentene Eggsy (Taron Egerton) og Harry Hart (Colin Firth) med nykommer og lassosvingende Whiskey (Pedro Pascal) til høyre.
FOTO: Twentieth Century Fox Film

Høyoktan, stjernespekket heisatur

Høy underholdningsverdi fra et stjernespekket tegneserieunivers er stikkordene i oppfølgeren til det første Kingsman-eventyret.


Robert Depuis

 22.09.17, kl. 16:45
 27.09.17, kl. 22:11


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Den første filmen «Kingsman: The Secret Service» var et friskt pust når den kom for et par år siden.

Det var forfriskende å se en utypisk engelsk karakterskuespiller som Colin Firth, kjent for sitt til tider stive og meget britisk korrekte overklassekarakterer, løsne opp som en genuin superagent. Selvsagt fortsatt like stiv og fortsatt like britisk, men med en konstant tørrvittig replikk innimellom imponerende kampsportutfoldelser.

Channing Tatum og Halle Berry som representanter fra den mystiske amerikanske motparten til «Kingsman»

Tegneserieunivers

Nå har regissøren Matthew Vaughn gjentatt bedriften, regissert oppfølgeren og fått med seg et imponerende stjernelag med på veien. Mannen med filmer som «Kick-Ass» og «X-Men: First Class» under beltet, må sies å trives i tegneserieuniverset der de nevnte filmene også har hatt sin opprinnelse. «Kingsman» oppstod også opprinnelig som en tegneserie, skapt av Mark Millar og Dave Gibbons.

«Kingman: The Golden Circle» barker hodekulls av sted fra første øyeblikk, når den ferske Kingsman-agenten Eggsy (Taron Egerton), blir brutalt angrepet i det som viser seg å være en del av et heftig attentatforsøk mot hele «Kingsman»-organisasjonen.

Den mystiske organisasjonen «The Golden Circle» virker å ha en finger med i spillet, en mektig fiende med en skjult ambisiøs agenda. Den hemmelige spionorganisasjonen «Kingsman» må straks søke tilflukt og hjelp hos sin like hemmelige amerikanske søsterorganisasjon, whiskeyprodusenten «Statesman».

Jeff Bridges spiller den whiskey-elskende Champ, lederen for «Statesman»

Ringrever

Skuespillerene ser ellers ut til å storkose seg i karakterene, og nye kjente fjes dukker stadig opp i selv små roller. Ringrever som Jeff Bridges og Julianne Moore er alltid en nytelse å se på lerretet, spesielt som her når de får utfolde seg fritt.

Musikken er pompøs, men føles likefullt berettiget i dette universet. Klippingen kan til tider bli vel hektisk. Spesielt kampsportscenen i all sin oppfinnsomhet, oppleves litt rotete og ufokusert. Effektene er så som så, for det meste tilstrekkelig nok, men enkelte bilscener skiller seg ut og føles veldig kunstig og unaturlig selv i dette universet.

Alt kjennes derfor ikke like vellykket, og noen ting melkes i overkant mye og mister til slutt effekten. Fornøyelige Elton Johns karakter som seg selv, er et lite eksempel på det.

Julianne Moore spiller den herlige Poppy som er tvunget i skjul grunnet sin lysskye og bestialsk virksomhet

Høy underholdningsverdi

Underholdningsverdien oppleves imidlertid gjennomgående høy selv med åpenbare mangler.

Et nokså syltynt manus med noen dramaturgiske snarveier underveis, blir effektivt kamuflert av underholdende karakterer krydret med stadige fornøyelige actionscener og en humoristisk kommentar som alltid ligger på lur.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE