ANNONSE

Jackie Chan spiller Quan Ngoc Minh. Her i et av mange oppgjør med irske terrorister.
Foto/Copyright: SF Studios

Hevndrama med Jackie Chan

«The Foreigner»: Jackie Chan opptrer i en uvant dramatisk rolle som restauranteier på en personlig vendetta.


Robert Depuis

 13.11.17, kl. 11:36
 20.11.17, kl. 06:47


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Selv om vi får se glimtvis av akrobatiske stunt fra en aldrende Jackie Chan, er det hans skuespillerfibrer som får mest gjennomgå her.

Vi er vant til å se han i kampsportfilmer med humoristisk vri. Her er han i et temmelig mørkt drama hvor han opplever sin datters endelikt etter et bombeangrep av en gruppe som kaller seg Det Ekte IRA. Alt han har tilbake å leve for er å se til de ansvarlige må stå til ansvar.

Premissene er forholdsvis enkle i et plott som etter hvert eskalerer i sin kompleksitet. Det er overraskende å se Jackie Chan i en uvant rolle, men han takler det overbevisende uten å prøve for hardt. Pierce Brosnan får spille ut sine irske fibrer til det fulle som en nordirsk politiker med røttene dypt plantet i terrororganisasjonen IRA.

Pierce Brosnan spiller politiker Liam Hennessy, en nordirsk politiker med en lyssky bakgrunn.

James Bond-regissør

Den tidligere James Bond-regissøren Martin Campbell som fornyet James Bond-franchisen ikke bare en gang men hele to ganger med «Golden Eye» og «Casino Royale», kommer her med et overraskende frisk drama som har sine stunder av fornøyelig action.

Regissøren fra New Zealand har etterhånden opparbeidet seg en imponerende portefølje med actionfylte dramaer, og her bruker han sine erfaringer til det fulle.

Minh konfronterer Hennessy

Resultatet er en overraskende miks av action og drama, som i sin utfoldelse innehar en tidvis høy underholdningsverdi. Skuespillet er intakt, med funksjonelt klipp og foto som tilfører et tidvis kuriøst manus ekstra dimensjon. Et manus som på langt nær er feilfritt, som har noen underlige snarveier, og noen forenklede konklusjoner underveis. 

Karakterene har ellers nok dimensjon til at man engasjerer seg. Alt i alt en overraskende fornøyelig opplevelse, hvor Jackie Chan tilfredsstiller mer enn nok med sine dramatiske ferdigheter.

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE