ANNONSE

Hør sangen ved å klikke på vinduet over!
ILLUSTRASJONSFOTO: SIMEN NÆSS HAGEN

Ny Godset-supportersang – og mange gamle låtminner

Den uoffisielle låta er laget i privat regi, og er en nyinnspilling av låten som ble laget i forbindelse med seriegullet i 2013.


Redaksjonen

 17.06.17, kl. 13:34
 23.06.17, kl. 13:09


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - «Vi er GodsetGutta» heter Innbytternes nye låt. Den gang var entusiasmen mer imponerende enn kvaliteten, men nå er låten spilt inn og mikset på nytt, den har fått teksten justert og Det Betales-vokalisten og Godset-patrioten Tor Henning Olsen har sunget inn, forteller en av de involverte, Lars G Hoel. 

2013-utgaven av teksten dreide seg om å feire gullet i 2013 og ikke minst Ronny Deila, men Innbytterne syntes det var ytterst lite passelig at det i 2017 skulle fremføres en låt om en Vålerenga-trener, så dermed handler den nye teksten om håpet og drømmen om en ny suksess – en gang i fremtiden.

Hør sangen ved å klikke på vinduet over!

Minneverdige SIF-låter

Men Godset-låter har det vært mange av, så la oss plukke frem et lite knippe av dem. Det er jo C-Laget som troner øverst når det gjelder sanger om de marineblå. Kjenningslåten «Gamle Gress» er jo en unik melodi, der teksten varmer og berører selv det mest steinharde Godset-hjerte – om det finnes.

  • C-Laget, som kom på banen rundt 1993, har hatt en rekke hits, og en av de største er nok «Godset fra Drammen», som ble lansert i 2008. Som vanlig var det Rune Marthinsen og Arne Iversen som stod for tekst og melodi.
  • Men det er mange andre som også har prøvd seg. For 27 år siden, i 1990, lagde «Vi er GodsetGutta»-vokalisten Tor Henning Olsen den fine låten «90-åras lag» til Godset, og hele A-laget stilte opp i studio på refrenget.
  • Stille før Stormen med Tor Coward og «Heia Heia SIF» huskes også til evige tider, for den låten nådde et høydepunkt da Strømsgodset slo Rosenborg i cupfinalen i 1991. Det refrenget sitter nok stadig godt hos de fleste drammensere.
  • I 1993 tapte Godset for Bodø Glimt, men cupfinalesang ble det, og den var det Thor Helland som fremførte.
  • Også i 1997 ble det cupfinaletap, og våre gutter måtte slukøret ta turen tilbake til Drammen etter å ha tapt for Vålerenga. Cuplåten var det Pop Pål som stod for.
  • I 2009 feide superpatrioten, komikeren og Godset-bokforfatteren Håvard Lilleheie inn på banen med sin «Samma for meg, bare Godset vinner»; en solid Godset-hit!
  • I 2010 lanserte Godset konkurranse i samarbeid med NRK Buskerud om hvem som skrev cupfinalelåten dette året, og en av dem var «Cupen skal hjem» med Pop Pål. Follo måtte reise hjem fra Ullevaal med tap, og norgesmesterskapet (pokalen) kom «hjem» til Gulskogen.

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE