ANNONSE

ALLE FOTO: ROBERT DEPUIS

Øl, øl og mere øl!

Så hadde julaften for øl-elskere ankommet Drammen. Årets ølfestival gikk av stabelen i Haandbryggeriets nye lokaler.


Robert Depuis

 29.05.17, kl. 08:14
 04.06.17, kl. 15:24


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: 35 bryggerier fra her og der, Norden, deler av Europa og USA hadde samlet seg i Haandbryggeriets nye lokaler på Brakerøya i helga.

Her delte de sine spennende arsenaler av tilsynelatende uendelige sorter av eksklusive dråper. Eller mer korrekt, rundt 200 sorter i hele brunfargens toneskala. Alt fra det bitre, sure, og raffinerte til det mer mektige og smakstunge.

En liten oase for ølhunder, ølnytere og andre nysgjerrige ventet for de skuelystne.

Avslappet atmosfære

Undertegnede følte derfor kallet og vil sjekke ut dette øl-paradiset. Jeg tok med to kamerater, hvor den ene nok må kunne sies være over gjennomsnittet interessert i øl. Vi prøvde å smigre oss gjennom porten, men måtte fint betale den litt stive prisen for inngang som inkluderte fem ølkuponger og et lite ølglass.

Vel innenfor området, luktet vi oss frem til øl buene. Valget føltes umulig. Men man kunne ikke dvele over valgmulighetene til det uendelige, så det beste var å gå fram til den første og beste, og be om det mest obskure ølsorten de hadde.

Atmosfæren var dempet og avslappet. Folk tuslet rundt, sippet øl og koste seg. Klientellet var i alle aldere, men for det meste rundt 30 og oppover. Det må nok den litt stive prisen ta skylden for, men det er jo ikke arrangørenes feil, med en heller grådig alkoholpolitikk fra statens side. Men vi gidder ikke sutre over det i en sådan stund. Minnet av en betydelig magrere lommebok blir fort fortrengt der vi sipper nye dråper av det brune brygget.

Inga fra Aja serverer gledelig nye glass med øl

Fascinasjon for eikefat

Vi passerte et dyktig lokalband ut i grillområdet da vi ville sjekke ut resten av festivalen. De holdt seg på et fornuftig lydnivå og fungerte som bakgrunnsmusikk med kledelige nøytral musikkvalg. Det var jo tross alt «Ølet» som var attraksjonen i dag. 

Haandbryggeriet hadde åpnet dørene de fleste stedene så man kunne snuse litt og kikke litt på hvordan øl blir brygget. Av en eller annen grunn fascinerer store eiketønner undertegnende. Det er noe magisk over det der de ligger og godgjør brygget i uker, måneder, år.

Ferden gikk så videre gjennom Haandbryggeriets egne bar, før den endte tilbake på uteplassen for å bestille litt mat til en uunngåelig sult som etter hvert hadde meldt seg på. Undertegnede falt for en grillpølse, dog av den eksklusive sorten.

Prisen var selvfølgelig i stil med inngangsbilletten, og gjorde lysten på mer smakstesting av øl større der vi satt og nøt livet og de små gleder.

Drammenserne kjente sin besøkelsestid

Solid oppmøte

Lokalene fungerte perfekt, og sitteplasser gledelig mange. Det var godt å se at Drammenserne hadde kjent sin besøkelsestid og dukket opp i gledelig antall og fylte de mange sitteplasser. Når solen også hadde lyst til å delta føles det hele som fortjent suksess for ølets mange venner.

Livets små høydepunkt føles imidlertid alltid altfor korte i sådan stund. Kvelden tar brått tak i en igjen, og en aura av god stemning nærmer seg slutten. 

Ølfestivalen er over for denne gang. Med et nytt minne i minneboka og en forsterket kjærlighet for øl, påbegynner vi ferden oppover mot elva og solen som fortsatt nekter å gå ned. Muligens har de sterke og eksklusive dråpene en innflytelse på den økte tilfredsheten vår, men det er jo tross alt en av de beste sideeffektene på det brune gullet.

Idyllisk atmosfære blant ølets venner


LES OGSÅ: Arrangerer hjemmebryggerkonkurranse i Lier


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE