ANNONSE

Kumail Nanjiani og Zoe Kazan spiller kjæresteparet som møter endeløse kulturelle hindringer.
Foto/Copyright: Norsk Filmdistribusjon

Morsom, gripende og ærlig

«The Big Sick» underholder samtidig som den sender små stikk av menneskelighet i en kulturelt kompleks verden hvor fremmedfrykten stadig eskalerer.


Robert Depuis

 25.09.17, kl. 16:26
 01.10.17, kl. 11:33


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: «The Big Sick» er løselig basert på hovedpersonen Kumail Nanjianis egne erfaringer med å treffe kjærligheten i sitt liv. Med en ekstrem konservativ familie av pakistansk opprinnelse skaper det forviklinger og kulturell motstand når hans utvalgte er en vestlig kvinne.

Og når hans utvalgte samtidig blir akutt syk og havner i koma, skaper det en indre og ytre uro hvor følelser og fornuft styrter sammen i en miks av håpløse valg.

Kumail Nanjiani står selv bak manuset, som han har skrevet sammen med sin virkelige kone Emily V. Gordon. Det fører til en ektefølt autentisitet over filmen, som selv med en rekke kunstneriske friheter aldri går ut over troverdigheten.

Holly Hunter og Ray Romano spiller de mulige framtidige svigerforeldrene Kumail Nanjiani.

Nøkternhet som styrke

Regien ved Michael Showalter, fungerer utmerket i sin nøkternhet, som med bruk av et stillestående foto og nedtonet skuespill fungerer optimalt mot manusets små gullkorn.

Musikken komplimenterer ytterligere i sin subtile framtoning, og tørr å tie der dramaturgien hviler på samtalens betydning.

Et etterhvert komplisert kjærlighetsforhold setter kjepper i hjulet for sceneopptredenen

Alltid rom for komedie

Filmen tar opp flere deler av livet, og formidler det med en letthet og en ærlighet som viser livsglede og et syn på hvor vakkert livet kan være - hvis man tørr å la kjærligheten være blind.

Resultatet er en meget underholdende miks som oppsummeres best med et livsmotto hentet fra filmen selv: «Selv i de mørkeste stunder bør det være rom for komedie.»

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE